15 april 2024
Thumbnail voor Het festivalseizoen in de Verenigde staten is geopend, deze 5 festivals zijn zeker de moeite waard

Het festivalseizoen in de Verenigde staten is geopend, deze 5 festivals zijn zeker de moeite waard

Iedereen kent het Amerikaanse festival Coachella wel dat al 25 jaar bestaat. Een zesdaags muziekfestival dat wordt gehouden in Indio, Californië. Maar er zijn nog veel meer festivals in de Verenigde Staten te vinden die reizigers de kans bieden om zich volledig onder te dompelen in de rijke Amerikaanse cultuur. Volgens Visit USA zijn er nog zeker vijf festivals die de moeite waard zijn. Reisbizz zet ze voor je op een rijtje.

1. Het Seattle Film Festival, Seattle
Van 9 tot 19 mei 2024 is er bij dit festival in Seattle, ook wel ‘Emerald City’, een scala aan internationale films te zien. De films zijn te zien in het Museum of Pop Culture, dat een uitgebreide verzameling kunstwerken bevat van enkele van de meest invloedrijke films, muzikanten en figuren uit de Amerikaanse Popular Culture. Niet gek dat dit festival in Seattle te vinden is, waar populaire films zoals Sleepless in Seattle en het televisiedrama Grey's Anatomy zijn opgenomen. Het festival bestaat ondertussen al 50 jaar.

2. Summerfest, Milwaukee
Het Summerfest in Milwaukee wordt door het Guinness Book of World Records omschreven als 'The World's Largest Music Festival'. Het evenement zet meer dan 600 artiesten in de schijnwerpers, van enkele van de grootste namen in de industrie tot opkomende acts, gedurende drie opeenvolgende weekenden, van 20 juni tot 6 juli 2024. De line-up omvat Mötley Crüe, Keith Urban, Lil Uzi Vert, Maroon 5 en Muna, en verwelkomt muziekliefhebbers van alle genres.

3. Het BayHaven Food and Wine Festival, Charlotte
De stad Charlotte is het toonbeeld van warme zuidelijke gastvrijheid en is een smeltkroes van smaken en tradities. Het BayHaven Food and Wine Festival verwelkomt jaarlijks meerdere chef-koks, wijnmakers, bartenders en muzikanten voor een vierdaags culinair feest. In oktober zijn er bij dit festival verschillende creaties van de beste culinaire talenten uit Charlotte en daarbuiten te vinden

4. Downtown Minneapolis Street Art Festival, Minneapolis
Langs de oevers van de rivier de Mississippi in Minneapolis is een boeiende mix van cultuur te vinden, omringd door prachtige natuur en mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Tijdens het Downtown Minneapolis Street Art Festival, jaarlijks in het tweede weekend van augustus, wordt de stad in levendige kleuren geschilderd door lokale artiesten. Dit festival is gratis voor iedereen en verkent de werelden van podium-, straat-, ambachts- en eetkunstenaars. Hier zijn live muurschilderingen tot liveoptredens en 3D-kunstwerken te vinden.

5. Charleston Literary Festival, Charleston
Historische straten, kleurrijke architectuur en prachtige uitzichten op het water kenmerken de zuidelijke allure van Charleston. De geschiedenis van de stad maakt het de perfecte setting voor het Charleston Literary Festival, een jaarlijks boetiekevenement dat plaatsvindt van 1 tot 10 november 2024. Het festival biedt de mogelijkheid om met gerenommeerde auteurs in contact te komen. Eerdere deelnemers waren onder andere literaire legendes Margaret Atwood, Paul Harding, Lorrie Moore en Richard Ford.