13 juni 2024
Thumbnail voor Het geheime recept van Aruba’s culinaire landschap

Het geheime recept van Aruba’s culinaire landschap

Aruba behoort met een oppervlakte van 180 km² tot één van de kleinere eilanden in het Caribisch gebied. Naast de bekroonde stranden staat het eiland ook bekend om het culinaire landschap. “Er wordt niet alleen volgens de laatste foodtrends gekookt, de trends ontstaan steeds vaker op het eiland zelf”, aldus de Aruba Tourism Authority (ATA).

Dat komt mede door het groeiend aantal jonge, lokale chefs die met veel internationale culinaire ervaring - opgedaan bij onder andere sterrenrestaurants - het voortouw nemen en nieuwe smaken introduceren. “Een chef die tot de pionier van de fine dining scene op het eiland wordt gerekend, is chef-kok Matt Boland. Hij introduceerde verschillende culinaire concepten en hoewel hij nu met pensioen is, stonden zijn gastronomische meesterwerkjes tot voor kort nog op het menu van Sunset Grill bij het Hilton-hotel”, vertelt het toerismebureau in de Caribbean Special van Reisbizz Magazine.

Ondertussen is volgens ATA een bescheiden en lokale chef-kok van een klein restaurant opgestaan om met zijn kookkunsten de fine dining scene op Aruba volledig op zijn kop te zetten en om de carrières van andere lokale culinaire talenten te bevorderen. “Het restaurant waar het voor chef-kok Urvin Croes allemaal begon is White Modern Cuisine. Urvin Croes en zijn vrouw Mary-Anne zijn echte Arubanen en trots op hun culturele en culinaire erfgoed. Dit dragen zij in hun restaurants ook echt uit. Van het warme ontvangst tot het verrassende menu waar traditionele recepten in een modern jasje bereid worden en als ware kunstwerkjes op het bord verschijnen.”

Vrouwelijk toptalent
Twee vrouwelijke toptalenten die onder de bezielende leiding van Urvin geschoold zijn, hebben inmiddels een indrukwekkende carrière opgebouwd. “De Arubaanse Roosje Loopstok en Jacky Lopez begonnen hun loopbaan bij White Modern Cuisine waar zij zich opwerkten tot kok, souschef en later chef-kok alvorens Chef de Cuisine te worden bij Urvin’s Japans/ Hawaïaans geïnspireerde restaurant Po-Ké Ono.”

Meer weten over het culinaire landschap van Aruba? Lees dan het hele artikel in de Caribbean Special van Reisbizz Magazine.

Dit Reisbizz Magazine is ook uitgekomen in een printuitgave. Ben jij nog geen lid van de Reisbizz Society en wil jij de volgende geprinte versie van Reisbizz Magazine kosteloos ontvangen op je deurmat? Meld je dan nu aan als Reisbizz Society lid en krijg naast het magazine ook toegang tot onze events.