11 mei 2024
Thumbnail voor Het Turkse Fethiye door de ogen van Travel Counsellor Jennie Visser

Het Turkse Fethiye door de ogen van Travel Counsellor Jennie Visser

FETHIYE - Travel Counsellor Jennie Visser reisde tijdens een studiereis met Corendon af naar het Turkse Fethiye en de Lycische kust. Om reizigers te inspireren deelt Jennie met Reisbizz.nl de beste tips om tot rust te komen tijdens een reis naar deze omgeving.


Volgens Jennie is de regio erg levendig en beschikt het over een bijzondere natuur. “Wat ben ik verrast door de veelzijdigheid, authenticiteit, historie en natuur van Fethiye en de Lycische kust. Het is een mooie regio waar ontzettend veel te ontdekken is. Laat je verrassen door de mooiste stranden met turquoise water, maar ook door het binnenland met bergachtig landschap en de ongerepte natuur. Van deze regio wil je meer zien!”

Je kunt de regio ontdekken aan de hand van excursies of door een auto te gebruiken. Zo kun je een auto huren of een taxi te nemen. “Veel plekken in de omgeving zijn namelijk makkelijk te bereiken en er is veel te zien”, aldus Jennie.

Jennie heeft de beste tips op een rijtje gezet:

Tips om te relaxen
Resort Hillside Beach Club - Op weg naar dit geweldige resort word je al getrakteerd op het zicht van de mooie ligging. Een aanrader voor klanten die houden van topservice, luxe en een uitstekend buffet waarbij je je ogen uitkijkt.

Oludeniz - Dit is een kleine badplaats. Dit is niet alleen het mooiste strand van de Lycische kust, maar wordt ook als het mooiste strand van Turkije gezien.

SeaMe Beach Club - Gelegen op een schiereiland buiten Fethiye aan een adembenemende baai met turquoise water. Huur een bedje of strijk neer op een van de sfeervolle plekjes, bestel een heerlijke koude cappuccino met roomijs of geniet van de overheerlijke lunchgerechten. Er is ook een apart Adults-only gedeelte. We sluiten de gezelligheid hier af met muziek van een goede live band en een heerlijke cocktail. Hier kom ik zeker terug.

Tips om te bezoeken
Kayakoy - Op slechts 12 kilometer van Fethiye vind je dit spookstadje. Het dorp dat eerst Grieks was is in 1922 verlaten door de Grieken. Nu kun je deze historische site nog bezoeken met de overblijfselen van de huisjes, kerk en school. Je vindt er ook een souvenirwinkel en een galerie en ga lekker wat eten of drinken bij Antik. Echt authentieke Turkse gastvrijheid. Hier maakt mama verse gözleme, een hartig, traditioneel Turks gerecht.

Babadağ - Op ongeveer 45 minuten rijden van Fethiye vind je de berg Babadağ. Je vertrekt met een kabelbaan naar 1700 meter om vervolgens met een stoeltjeslift nog een stukje verder te gaan naar 1800 meter. Wat een uitzicht over de bergen, de paragliders en de zee. Fenomenaal! Op de diverse hoogten vind je een restaurant en terras waar je kunt genieten van de omgeving en een spectaculaire zonsondergang. Must do! En heb je een klant die van actie en avontuur houdt, raadt dan zeker een paraglider tandemsprong aan. Ze staan hier in de rij om de sprong te wagen. Wat een prachtig schouwspel, hier kan je uren naar kijken.

Rock Tombs Amyntas in Fethiye - Deze graftombes zijn uitgehakt in een indrukwekkende rotswand en dateren uit 350 voor Chr.

Fethiye - Bezoek het gezellige Fethiye, Old Town met bazaar, leuke winkeltjes, gezellige terrasjes, vismarkt en restaurantjes of wandel langs de boulevard. Winkeltip voor overheerlijke Turkse lekkernijen verpakt in een prachtige doos, leuk als souvenir of lekker voor thuis: Servet Sekerleme.