7 september 2024
Thumbnail voor Het vliegverkeer op Frankfurt Airport wordt geleidelijk hervat

Het vliegverkeer op Frankfurt Airport wordt geleidelijk hervat

Het vliegverkeer op Frankfurt Airport wordt geleidelijk hervat na een actie van klimaatactivisten, meldt de luchthaven. Betogers van Letzte Generation hadden zich aan het asfalt vastgeplakt. Activisten zeggen ook weer actie te voeren in Noorwegen.

Woensdag probeerden activisten in verschillende landen in Europa en Noord-Amerika al het vliegverkeer te verstoren. Dat lukte het best op het vliegveld Keulen Bonn. In Noorwegen en Finland ontstonden lichte verstoringen, in onder meer Zwitserland, Spanje en Engeland had het vliegverkeer nergens last van. Dezelfde groep zegt achter nieuwe acties op donderdag te zitten.

Letzte Generation zegt dat zes activisten met een tang een hek doorgeknipt hadden om zich "te voet, met de fiets en op skateboards" op verschillende plekken aan het asfalt vast te plakken. Volgens de luchthaven moesten zo'n 140 van de 1400 geplande vluchten donderdag worden geschrapt. Politiediensten, de luchthavenbeveiliging en de brandweer zouden hebben ingegrepen.

Naast het protest in Frankfurt trokken in Noorwegen betogers van Folk Mot Fossilmakta en Scientist Rebellion Norway naar een luchthaven in Oslo. Zij blokkeerden volgens de koepelorganisatie Oil Kills een incheckbalie, maar veroorzaakten geen vertraging.