19 juli 2024
Thumbnail voor Hilda Gonzalez (Avila Reizen) op studiereis naar Japan: vergeet New York, ga naar Tokyo

Hilda Gonzalez (Avila Reizen) op studiereis naar Japan: vergeet New York, ga naar Tokyo

TOKYO - Hilda Gonzalez, mede-eigenaar van Avila Reizen, is net terug van een twaalfdaagse studiereis door Japan. Van een Sumo workshop in Tokyo tot hiken in Hokkaido, Hilda raakt niet uitgepraat over het land. Reisbizz ging met haar in gesprek over wat Japan zo bijzonder maakt.


“De reis was fantastisch”, is het eerste wat Hilda zegt als we vragen naar hoe ze het heeft gehad. “Het overtrof al mijn verwachtingen.” Hilda fleurt op als ze praat over haar reis. “Ik ben twaalf dagen geweest. Een beetje te kort voor Japan, maar wel heel intens. Alle dagen waren gevuld met workshops en bijzondere, unieke ‘experiences’. Ik was op reis met andere CEO’s uit het luxe segment in Europa, wat heel leerzaam was. We gingen samen op ontdekkingstocht naar de luxe belevenissen die mogelijk zijn in dit prachtige land.”

Tokyo
De workshops varieerden van sushi maken met een privé-chef tot uitstapjes naar verschillende musea. Maar ook leren over Sumoworstelen en geserveerd worden tijdens een 300 jaar oude theeceremonie. “Japan is zo’n bijzonder land. Andere collega’s zijn vaker geweest, maar voor mij was het de eerste keer dat ik Japan bezocht en ik ben verkocht. We begonnen de reis in Tokyo, een waanzinnige stad. Hier kregen we kookles van een echte sushi chef. Hij liet ons zien hoe je traditionele Japanse sushi maakt en als je zelf ook in Japan bent geweest, dan wil je geen andere sushi meer.”

Tekst gaat verder onder de foto

Tokyo, de hoofdstad van Japan en tevens de grootste stad ter wereld, is een stad vol cultuur. “We hebben veel leuke dingen gedaan in Tokyo, zo zijn we naar het Yayoi Kusama en teamLab museum geweest, maar ook de beroemde straten en tempels. Deze stad is vol van kunst en geschiedenis.”

Hokkaido
Van Tokyo ging de reis door naar Hokkaido, een eiland in het noorden van Japan. “Hokkaido is prachtig en totaal niet toeristisch. Je ziet hier vooral de lokale bevolking, je ontsnapt echt uit de drukte van Tokyo. De natuur in Hokkaido is onwijs mooi. We hebben hier dan ook veel wandeltochten gemaakt en we zijn gaan kanoën.” Na zo’n intense dag in de natuur, is het fijn al je even kunt bijkomen. “We hadden in ons hotel aan het meer een eigen onsen. Dit zijn natuurlijke warmwaterbaden en dat was heerlijk. Het eten was ook om van te genieten.”

Kanazawa
De reis ging door naar Kanazawa. “We verbleven tussen Kanazawa en Kyoto in het prachtige Beniya Mukayu Relais & Chateux hotel. Een oase van rust, mooie tuinen en weer lekker eten.” Kanazawa is een authentiek dorpje waar vele mooie en beroemde Japanse tuinen zijn en waar je Samurai huizen kunt vinden. “In Kanazawa wordt Kyudo geoefend. Dit is traditioneel Japans boogschieten en ook dat hebben we gedaan.”

Tekst gaat verder onder de foto

 

Cultuur
De reis eindigde in Kyto, een stad vol tempels waar lekker eten en cultuursnuiven centraal stond. “In Kyoto heb je de meeste Geisha huizen, waar je tijdens een privé diner van shows kan genieten.” Na de vraag wat Hilda het leukst vond aan Japan moet ze lachen. “Dat is heel moeilijk te zeggen want alles was leuk. Wat ik vooral bijzonder vind is de Japanse cultuur. De mensen hier zijn zo beleefd en respectvol: alles is goed verzorgd en de attentie voor detail is waanzinnig. Het is een beetje gek uit te leggen, maar het voelt alsof heel het land op één lijn zit en dan ook echt iedereen.”

Privé bijzondere excursies
Haar grootste tip voor Japan is het boeken van georganiseerde privé excursies. “Dit kun je bij Avila Reizen doen. Zorg dat je op tijd een goede gids hebt geregeld. Reizen door Japan is heel leuk, maar het is fantastisch om dit te doen met iemand die er alles van weet en je meeneemt naar plekken waar je normaal niet komt. Dan haal je echt alles uit je reis.”