7 september 2024
Thumbnail voor Hittegolf op komst in Zuid-Europa: ‘Hier wordt 40 graden overschreden’

Hittegolf op komst in Zuid-Europa: ‘Hier wordt 40 graden overschreden’

Hoewel het weer in Nederland nog te wensen overlaat maken ze zich in Zuid-Europa op voor een hittegolf. “Lokaal wordt zelfs 40 graden overschreden.”

Voor de vakantiegangers in Spanje die houden van warm zomerweer is er goed nieuws, want zon en warmte bepalen het weer op het Iberisch Schiereiland. “Aan de Spaanse costa's is het heerlijk toeven met maxima rond 30 graden en direct aan zee een verfrissende bries”, zo meldt Weeronline. “Nog hogere temperaturen worden in het binnenland van Spanje verwacht. Zo gaan de maxima in Madrid omhoog van 30 graden begin van de week naar ruim 35 graden later in de week. Lokaal wordt zelfs 40 graden overschreden.”

In Portugal wordt het – logischerwijs – ook heet. “In Lissabon wordt het dan met 30 graden zelfs tropisch warm. In het zuiden van Portugal wordt het ronduit heet met dagelijks temperaturen boven 35 graden. Voorlopig zit het weerpatroon op slot, dus het zomerweer houdt nog wel even aan.”

Italië heeft te maken met heet zomerweer. “De zon heeft bijna alle dagen veel ruimte om te schijnen en in alle regio's, met uitzondering van het directe noorden, liggen de maxima boven 30 graden. In Rome is het dagelijks 35 graden en soms nog enkele graden warmer, waarmee verkoeling opzoeken verstandig is.”

Als jij of je klanten naar Griekenland op vakantie gaan, is het verstandig voldoende zonnebrand mee te nemen, want de zon schijnt volop. “De temperatuur loopt daarbij flink op naar 31 graden op Kreta en 36 graden op Kos. De luchtvochtigheid is daarbij ook hoog, dus het kan flink benauwd aanvoelen. De komende tijd blijft het warme zomerweer in Griekenland aanhouden, dus zoek vooral soms de schaduw op”, aldus Weeronline.nl..