7 september 2024
Thumbnail voor Hoe voel je je meer thuis op je vakantieadres?

Hoe voel je je meer thuis op je vakantieadres?

(Partnernieuws) Het is heerlijk om op vakantie te gaan! Toch wordt niet iedereen direct blij van dit idee. Je kunt je op vakantie namelijk behoorlijk ontworteld voelen, zo ver van je eigen huis en leven. Misschien ervaar je zelfs heimwee. Je bent absoluut niet de enige. Heb je hier last van? Dan heb je baat bij deze tips: zó voel je je meer thuis op je vakantieadres. Of dat nu in een hotel of in een huisje is.


Eigen kussen mee
Dé tip om je meer thuis te voelen op vakantie? Neem je eigen kussen mee. In veel grote koffers past een kussen er gewoon bij, of denk anders in ieder geval aan je kussensloop. Met name in een vreemd bed voel je je namelijk niet thuis tijdens de reis. Het gevolg is dat je slecht slaapt, wat dan weer slecht is voor je humeur. Je kussen heeft de geur en het comfort van thuis. Mocht je voldoende plek hebben, kun je ook je dekbedovertrek meenemen.

Geurkaars of geurstokjes
Geur doet dus veel voor het thuis voelen. Heb je thuis altijd een bepaalde geurkaars of geurstokjes staan? Neem deze dan mee op reis – in een stevige Tumi koffer komt het heel aan. Het kan trouwens ook helpen om je favoriete parfum in de rondte te spuiten, of op textiel dat je gaat gebruiken. Geur kan daarnaast helpen om de aanwezige lucht in het huisje of op de hotelkamer te maskeren. Haal een geurkaars met bijvoorbeeld lavendel, zodat je tevens beter kunt ontspannen.

Ramen openzetten
Wil je de aanwezige geur verdrijven uit het vakantieadres? Dat is raadzaam, zeker als je er niet aan kunt wennen. Een geurkaars kan dus helpen, zoals we hierboven al noemden. Maar je kunt er tevens aan denken om de ramen wijd open te zetten, het liefst zodra je aankomt op de plek van bestemming. Laat de boel zo even goed doorwaaien.

Eten en drinken van thuis
Ben je erg gehecht aan het eten en drinken dat je thuis nuttigt? Je kunt eraan denken om iets mee te nemen van huis. Je favoriete koekjes bijvoorbeeld, om maar iets te noemen. Ga natuurlijk wel altijd even na of je dit mee mag nemen naar de plek van bestemming: dit kan van het land of de vliegmaatschappij afhangen.

Koffer uitpakken
Thuis leef je niet vanuit een koffer, en op vakantie hoeft dit eigenlijk ook niet. Pak de spullen liever uit. Hang je kleding op in de aanwezige garderobekast: het is een kleine moeite.

Houd jouw tempo en ritme aan
De laatste, maar zeker niet de onbelangrijkste tip: probeer op vakantie jouw tempo en ritme aan te houden. Vaak zien vakantiedagen er heel anders uit in vergelijking met dagelijkse dagen thuis. Het kan houvast bieden om toch te proberen op de gebruikelijke tijdstippen te eten, of om op je gebruikelijke tijdstip uit bed te komen. Zo is in ieder geval niet alles anders op reis – en kun jij je meer jezelf voelen.