19 april 2024
Thumbnail voor Hoe zou het nu met je favoriete klant zijn?

Hoe zou het nu met je favoriete klant zijn?

SCHIPHOL - Onze columnist Kees Bikker is tot de onthutsende conclusie gekomen dat bijna de helft van zijn voormalig collega's van D-reizen buiten de reisindustrie aan de slag is gegaan ten tijde van de coronapandemie en na het faillissement van de retailer. Het deel dat wel in de reisindustrie is blijven werken is deels teruggekeerd bij de nieuwe D-reizen eigenaar, maar toch ook bij rivaal TUI terecht gekomen.


In zijn maandelijkse bijdrage in Reisbizz Magazine schrijft Bikker: Ik hoorde zo vaak dat mensen heel wat anders zijn gaan doen, dat ik maar eens besloot een kleine enquête te houden in de Facebookgroep van oud D-rt medewerkers. Ik had al wel een vermoeden maar schrok toch nog toen ik deze cijfers zag: 48 procent van de oud-medewerkers is buiten de reiswereld aan de slag gegaan. Daarnaast heeft 42% wél een plek aan de balie gevonden bij D-reizen of een ander reisbureau. Vooral TUI heeft goede zaken gedaan bij het overnemen van personeel. Een klein aantal is op een andere plek in de reiswereld terecht gekomen (3 procent), nog steeds zonder werk (3 procent) en nog eens 3 procent is ZRA geworden. Ik zit in dat laatste groepje. Overigens helemaal naar mijn zin."

Volgens Bikker is de reiswereld er na corona niet eenvoudiger op geworden. Meer en meer mensen zullen vastlopen in alle regelingen, wijzigingen en uitzonderingen. Of kunnen zelfs ontmoedigd worden om überhaupt aan het boeken van een vakantie te denken. Enige reis-expertise is meer nodig dan ooit, zo schrijft hij.

Lees de volledige bijdrage in het nieuwe Reisbizz Magazine.