16 juni 2024
Thumbnail voor Icelandair vliegt zelf bagagemedewerkers naar Schiphol vanwege kofferchaos

Icelandair vliegt zelf bagagemedewerkers naar Schiphol vanwege kofferchaos

SCHIPHOL - Om ervoor te zorgen dat van alle passagiers de bagage meegaat en het vliegtuig op tijd kan vertrekken, stuurt Icelandair sinds vorige week eigen bagagemedewerkers naar Schiphol. Zij helpen bij het in- en uitladen. De IJslanders overwegen dit ook op andere door personeelstekort getroffen luchthavens te gaan doen, maar op Schiphol is de chaos het ergst.


“We hebben zelf mensen gestuurd om de problemen met de koffers op te lossen. Sinds vrijdag hebben we twee bag handlers toegevoegd aan onze bemanning naar Amsterdam om de zaken te versnellen en te zorgen dat het vliegtuig op tijd vertrekt”, aldus Icelandair-woordvoerster Ásdís Ýr Pétursdóttir tegen de IJslandse publieke omroep Ríkisútvarpið.

Volgens de woordvoerster waren er op vrijdag, zaterdag en zondag op alle vluchten naar Schiphol Icelandair-bagageafhandelaren aan boord. Ze zegt dat deze oplossing goed werkt en dat Icelandair er nog de hele week mee doorgaat, waarna de situatie opnieuw wordt beoordeeld. “We zullen moeten afwachten hoe het zich ontwikkelt en of we hiermee doorgaan, wellicht ook op andere luchthavens.”

Door personeelstekort komt het de laatste tijd regelmatig voor op Schiphol dat bagage te laat bij vliegtuigen komt, waardoor vluchten vertraging oplopen of passagiers zonder koffer vertrekken.