22 mei 2024
Thumbnail voor In 2024 wederom restricties toegang Nationale Parken USA

In 2024 wederom restricties toegang Nationale Parken USA

Reisagenten zien het aantal aanvragen voor reizen naar de USA flink groeien de afgelopen weken, ondanks de veranderende regelgeving omtrent het reizen naar en door Amerika. Denk aan de restricties ten aanzien van afgeven van een ESTA aan reizigers die na 2021 in Cuba geweest zijn, maar zeker ook aan toenemende drukte in de Nationale Parken. Naar aanleiding van een bericht van Travel Trend op haar Facebook pagina duikt Reisbizz in de huidige adviezen omtrent het doorkruisen van de Nationale Parken.


Boek jij als reisagent veel reizen naar USA? Let dan goed op bij het verstrekken van adviezen over het doorkruisen van Nationale Parken. Vroegtijdige reservering is namelijk noodzakelijk; een hotelreservering of National Park Pass geldt namelijk niet als reservering voor de toegang tot een Nationaal Park. Informeer jouw klanten dus op tijd om eventuele teleurstellingen te voorkomen.

Verschillende populaire nationale parken in de Verenigde Staten voeren voor dit jaar opnieuw tijdsgebonden reserveringssystemen in. Bezoekers zullen dus echt vooruit moeten plannen. De maatregel wordt net als afgelopen zomer ingevoerd om drukte te beperken in sommige van de populairste nationale parken in het land.

De reserveringen zijn doorgaans gratis, maar er gelden online verwerkingskosten van $2 - $3. 
Laat je de klant zelf de reservering maken, verwijs dan voor meer informatie en reserveringen naar deze site: zie www.recreation.gov. Hier gebruikt de klant de zoekfunctie om het specifieke Nationale Park te vinden en controleert hij/zij met gemak of een timed/ticketed entry van toepassing is. Naar beneden scrollen helpt, je krijgt een overzicht van alle parken gesorteerd op alfabet.

Toegangsprijzen
In een klein aantal Nationale Parken is de toegang gratis, maar het grotendeel van de Nationale Parken vraagt entreegeld. De gemiddelde prijs bedraagt ca. USD 20. Meer dan 80 procent van de entreegelden wordt gebruikt voor zaken als het aanleggen van wandelpaden, het opzetten van educatieve programma's, bescherming van het dierenleven, enzovoort. Op de site van de NPS kan je per park informatie vinden over de daar geldende regels. Indien je klant meerdere parken wilt aandoen, kan het interessant zijn om een National Park Pass à ongeveer USD 80 aan te schaffen. De Pass geldt per voertuig, inclusief de bestuurder en maximaal 3 volwassenen. Kinderen onder 16 jaar hebben gratis toegang. Deze pas is ook verkrijgbaar aan de kassa van de deelnemende Nationale Parken.