19 juli 2024
Thumbnail voor Indonesië geheel open voor Nederlandse reizigers

Indonesië geheel open voor Nederlandse reizigers

JAKARTA – Met ingang van 6 april kunnen reizigers weer heel Indonesië bezoeken nu het ook mogelijk is de Visa On Arrival aan te schaffen op Jakarta’s Soekarno Hatta Airport. Het is niet meer noodzakelijk om vooraf een Tourist Visa aan te vragen.


Garuda Indonesia vliegt momenteel één keer per week vanaf Amsterdam, met vertrek op de zaterdag en terug vanuit Indonesië is dit op de donderdag.

Er zijn nog wel een aantal voorwaarden waar men rekening mee dient te houden:
Reizigers hebben voor vertrek een negatieve PCR-test nodig van maximaal 48 uur oud (tussen de test en het inchecken van de vlucht) dit geldt voor alle leeftijden, dus ook inclusief kinderen en baby's. Er kan weer worden gebruikt gemaakt van de Visa On Arrival bij aankomst in Jakarta. De kosten hiervan zijn IDR500.000 (eq. $35 / €32) en kan vooralsnog alleen in cash worden betaald. Het is dus niet meer noodzakelijk om vooraf een Tourist Visa aan te vragen.

Passagiers dienen bij aankomst in Jakarta een internationaal vaccinatiebewijs (geprint/digitaal) te kunnen laten zien. Diegene die nog niet volledig zijn gevaccineerd (volledig gevaccineerd: 2 dosis + booster) dienen nog wel een PCR-test bij aankomst te ondergaan. Verder moet men een bewijs van reisverzekering te kunnen laten zien welke de kosten dekt voor een eventuele opname m.b.t. COVID-19 gerelateerde klachten.