13 mei 2024
Thumbnail voor Ingrid Savelkouls: ‘Wij als reisadviseurs kunnen echt een stukje bewustwording aanwakkeren’

Ingrid Savelkouls: ‘Wij als reisadviseurs kunnen echt een stukje bewustwording aanwakkeren’

ETTEN-LEUR - Reisbizz Magazine is afgereisd naar de Noord-Brabantse plaats Etten-Leur voor een lunchgesprek met Ingrid Savelkouls. Aanleiding voor het gesprek is een mail die Ingrid stuurde naar Reisbizz: “Kunnen we niet met z’n allen wat meer doen aan duurzaamheid binnen de branche?”


Ingrid heeft - zoals het een echte Brabander betaamt - gezorgd voor worstenbroodjes bij de lunch. Ze begint meteen te vertellen over haar werk in de reiswereld. Zo is het reizen haar echt met de paplepel ingegoten. “Wij gingen toen ik een jaar of 5, 6 was al naar de Canarische Eilanden. Dat was toen echt heel bijzonder, dat lag zo ongeveer aan de andere kant van de wereld.”

Na werk bij D-reizen en Globe reisbureau startte Ingrid haar eigen reisbureau. “Ik kom uit een ondernemersgezin, dus ik wilde die stap altijd al maken en in 2011 kwam het er eindelijk van. Het eerste half jaar had ik er nog een baantje in de horeca bij, maar daar moest ik al snel mee stoppen omdat het te druk werd met het reisbureau.”

Duurzaamheid
“We moeten íets met verantwoord reizen. Daar denk ik veel over na.” Dat gaat in het geval van Ingrid nadrukkelijk niet om het vervoer, dus we gaan het niet hebben over schoner vliegen of de uitstoot van cruiseschepen. “Daar wordt al genoeg over gesproken, daar mogen de grote mannen zich mee bezig houden”, zegt Ingrid resoluut. “Het gaat mij erom: wat kunnen wij als reisadviseurs doen om toch ons steentje bij te dragen. Naar aanleiding daarvan heb ik een brief geschreven die ik standaard meegeef bij de reisbescheiden van mijn klanten.”

Bewustwording aanwakkeren
“Wij als reisadviseurs kunnen echt een stukje bewustwording aanwakkeren”, gaat Ingrid verder. “Dat kan dus bijvoorbeeld door zo’n brief mee te geven aan reizigers. We willen toch allemaal blijven genieten van deze mooie wereld? Ik gun mijn kleinkinderen hetzelfde te kunnen zien wat ik allemaal heb gezien.”

Wil jij meer lezen over Ingrid en hoe zij denkt over duurzaamheid? Lees dan het volledige artikel in het nieuwe Reisbizz Magazine.