20 juli 2024
Thumbnail voor Italië verscherpt coronaregels: coronapas verplicht voor restaurants en bars

Italië verscherpt coronaregels: coronapas verplicht voor restaurants en bars

ROME - Het Italiaanse kabinet heeft aangekondigd de coronaregels vanaf 6 augustus te gaan verscherpen. Bezoekers van openbare gelegenheden, zoals restaurants, evenementen, zwembaden en de bioscoop moeten een zogenaamde ‘green pass’, een Europees coronacertificaat, bij zich hebben met een negatief testresultaat of een bewijs van vaccinatie of herstel.


De negatieve PCR-test mag niet ouder zijn dan 48 uur. Italië verscherpt de maatregelen na het snel oplopende aantal besmettingen in het land, voornamelijk onder jongeren. Gisteren werden meer dan vijfduizend besmettingen gemeld. De Italiaanse minister van Volksgezondheid Roberto Speranza drong er tijdens een persconferentie bij de bevolking op aan zich te laten vaccineren. “Zonder vaccinaties, zullen we alles opnieuw moeten sluiten.”

Daarnaast heeft Italië de noodtoestand verlengd tot het einde van het jaar en risicogebieden worden vanaf 6 augustus vastgesteld op basis van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen in plaats van op basis van het aantal besmettingen.