17 mei 2024
Thumbnail voor Jamaica versoepelt inreisregels en schrapt quarantaineplicht

Jamaica versoepelt inreisregels en schrapt quarantaineplicht

KINGSTON - Voor reizigers naar Jamaica wordt het vanaf 1 maart gemakkelijker om naar het land te reizen. Reizigers van 12 jaar en ouder hoeven enkel in het bezit te zijn van een negatief PCR-testresultaat van maximaal 72 uur oud bij vertrek en het vooraf invullen van een autorisatieformulier is niet meer nodig. Ook worden de quarantainemaatregelen geschrapt.


Volgens Hon. Edmund Bartlett, Minister van Toerisme, is de afschaffing van de quarantaineplicht en het autorisatieformulier, dat reizigers moesten invullen voordat zij het eiland mochten bezoeken, een belangrijke stappen richting de heropening van Jamaica. "We zijn ervan overtuigd dat deze vernieuwde toelatingseisen de aantrekkingskracht van Jamaica als bestemming zullen vergroten en ons zullen helpen op de weg naar herstel van de toeristische sector en de algehele economie."

Jamaica CARES-programma
De gezondheid en veiligheid van bezoekers blijft de topprioriteit van het land dat gebruik maakt van het Jamaica CARES-programma. Het programma ontfermt zich over de gezondheids- en veiligheidsprotocollen van het land en ontving al snel de Safe Travels-erkenning van de World Travel & Tourism Council. Mede hierdoor kon het eiland in juni 2020 al veilig open.

"We evalueren voortdurend ons Jamaica CARES-programma en reisprotocollen om af te stemmen op de beste praktijken van internationaal erkende organisaties en om ervoor te zorgen dat Jamaica zijn positie als een van 's werelds beste toeristische bestemmingen behoudt", aldus Donovan White, Director of Tourism, Jamaica Tourist Board. "Deze versoepelingen zijn zo getimed dat het gelijk loopt met het tempo van de rest van de wereld, aangezien we over de hele wereld soortgelijke versoepelingen zien".