7 september 2024
Thumbnail voor Jolanda de Koning op berenjacht in West-Canada: Niet eerder naar huis voordat ik er eentje zie

Jolanda de Koning op berenjacht in West-Canada: Niet eerder naar huis voordat ik er eentje zie

CALGARY - Jolanda de Koning, van Apollo at Home, vertrok op 1 juli naar Calgary met als reisdoel de bruiloft van haar neef in Prince Albert Saskatchewan. Ze reist voor de vierde keer door West-Canada. Jolanda wilde de prachtige meren in de Rocky Mountains bewonderen, maar had ook met zichzelf afgesproken dat ze niet naar huis zou gaan voordat ze een beer had gezien. Of dit haar is gelukt, lees je in het reisverslag in Reisbizz Magazine.


Het is dit weekend erg druk, de Canadezen hebben namelijk lang weekend vanwege Canada Day. Na een korte stop bij het Canada Olympic Park vervolgen we onze weg naar Banff. Hier maken we een korte wandeling door het pittoreske dorp en gaan we weer op weg naar ons eerste hotel: Lake Louise Inn. Vanaf Banff kun je highway 1 nemen, maar highway 1a, The Bow Valley Parkway, is veel mooier en rustiger. Je rijdt hier door de prachtige natuur van de Rocky Mountains. Als je tijd hebt, zou ik hier zeker stoppen voor een wandeling bij de Johnston Canyon.

Lake Louise
In totaal verblijven we drie nachten in Lake Louise. De eerste avond gaan we naar het gelijknamige meer. Die kleuren zijn echt zo bizar mooi om naar te kijken. Kleine tip; in het hoogseizoen moet je reserveren voor de shuttlebus om de meren te bezoeken.
Op zondag gaan we met de Lake Louise-gondola de berg op. En dan is één van mijn doelen deze reis al snel behaald; eenmaal bijna boven zien we onder de gondel een zwarte beer met een kleine ‘cub’ wandelen, echt prachtig! Helaas mogen we door de aanwezige beren niet wandelen. Mocht je willen wandelen in Banff of Jasper National park, wordt het aangeraden om bearspray bij je te hebben, dit kost 50 dollar.

Wil je meer weten over de avonturen van Jolanda in West-Canada? Lees dan haar hele reisverslag in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.