20 mei 2024
Thumbnail voor Kees Bikker: Zo gezellig zijn de mailtjes van Transavia niet de laatste tijd

Kees Bikker: Zo gezellig zijn de mailtjes van Transavia niet de laatste tijd

SCHIPHOL - Meerdere reizigers die een vlucht bij Transavia hebben geboekt, zagen de afgelopen tijd hun vlucht geannuleerd worden. Blogger Kees Bikker spreekt zich in Reisbizz Magazine uit over de reeks annuleringen. “Ah! Leuk, een mailtje van Transavia. ‘We praten je even bij’, las ik in de kop. Wacht even, dacht ik. Dan neem ik eerst even een lekkere espresso met een chocolaatje erbij en ga ik er eens gezellig voor zitten. Maar zo gezellig zijn die mailtjes van Transavia de laatste tijd niet’’, vertelt Kees.


“Jammer dat ze corona inmiddels de schuld niet meer kunnen geven. Want dat is zo 2021, daar kom je nu niet meer mee aan. Dus gaat het over vliegtuigen die er niet zijn. Nou ben ik zelf niet verder gekomen dan het havo en wiskunde was nooit mijn ding. En omdat ik graag piloot wilde worden, ging die droom dus al in rook op. Ieder zijn vak denk ik dan maar. Daarom ben ik maar reisboer geworden en dat is me best aardig gelukt tot nu toe. 

Wat heb je zoal nodig om baas van Transavia te kunnen worden? Laten we eens kijken op het cv van de huidige eindbaas. Daar staat een hele rits universiteiten van Utrecht tot Virginia en weer terug. Waar er masters zijn gedaan in High Performance en Business Administration and Management. Ik noem maar wat hoor. Maar je mag het checken, het staat er echt op LinkedIn.

Wiskunde zat niet in mijn vakkenpakket, maar ik kan mij nog wel proefwerkvragen uit de brugklas herinneren die ongeveer zo gingen: “Stel, je hebt een vliegmaatschappij en je wilt met 10 vliegtuigen een heel seizoen gaan vliegen. Gemiddeld kan je 80 procent van je capaciteit gebruiken door onvoorziene omstandigheden. Hoeveel vliegtuigen moet je dan extra inzetten om toch 100 procent van je vluchten uit te kunnen voeren?” 

Wat leert de jeugd van tegenwoordig nog op de universiteiten? Van alles, maar kennelijk niet hoe je een business runt. We weten allemaal nog hoe de baas van Schiphol vorige zomer de hele boel uit zijn handen liet flikkeren met zijn imposante cv. Hij is nu alleen nog voorzitter van het Oranjefonds. 

Kijk dan eens naar Coby. Die 46 jaar geleden de postkamer van de Jong Intra Tours binnenstapte om daar eens werk te gaan maken van de mapjes met reisbescheiden en kofferlabels.”

Ben je benieuwd waarom Kees Bikker de link legt tussen Transavia en Coby van Dongen? Lees dan de volledige blog over Transavia in de laatste uitgave van Reisbizz Magazine.