22 februari 2024
Thumbnail voor Kelvin Bor: Ik houd focus op de reisbranche

Kelvin Bor: Ik houd focus op de reisbranche

AMSTERDAM - Afgelopen jaar nam Sunny Cars gedwongen afscheid van key-accountmanager Kelvin Bor. In het voorjaar startte hij zijn eigen onderneming KB Focus en adviseert hij ondernemers op het gebied van sales- en accountmanagement. Daarnaast is hij ook 16 uur per week werkzaam voor The Travelclub/Travel Company. “Ik ben weer ‘up and running’!”


“Half april ben ik gestart met KB Focus. Althans, ik heb het toen bekend gemaakt binnen mijn netwerk”, vertelt Bor in gesprek met Reisbizz.nl. “Ik adviseer en help ondernemers op het gebied van sales- en accountmanagement op een positieve manier.” Al snel haalde hij een aantal mooie opdrachten binnen, met hulp van het in twintig jaar opgebouwde netwerk in de reisbranche. “Op het moment heb ik ook nog paar andere leuke opdrachten buiten de reisbranche, onder andere bij de Jaarbeurs in Utrecht. Ook ik moet mijn blik verruimen, we hebben allemaal kunnen zien hoe kwetsbaar de reisindustrie is.”

Naast het runnen van zijn eigen onderneming, werkt Bor ook nog voor 16 uur per week in opdracht voor The Travelclub/Travel Company. Hij ondersteunt hier het recruitment voor nieuwe ZRA’s. “Na het faillissement van D-reizen zijn er veel ervaren reisagenten en officemanagers beschikbaar gekomen op de arbeidsmarkt. Ik merk helaas dat veel goede krachten de branche gaan of al hebben verlaten. Voor hen die zich oriënteren om als ZRA aan de slag te gaan, ben ik nu het aanspreekpunt.”

Dynamiek en events
Op de vraag hoe Bor het thuiswerken heeft ervaren, antwoordt hij dat de dynamiek en de events wel gemist worden. “Bij Sunny Cars werkte ik ook veelal vanuit huis, maar ik was ook vaak onderweg. Daarbij moet ik je wel eerlijk zeggen dat ik nog steeds een  ‘Sunny Cars hart’ bij me draag en dat zal ook zo blijven. Ik dacht eerst dat ik gek zou worden thuis maar het afgelopen jaar heeft mij juist veel gebracht. Tijd voor mijn kinderen en gezin, dat kan ik wel het grootste voordeel noemen.”