19 mei 2024
Thumbnail voor Kick off Reiswerk Challenge: ‘Enorm belangrijk voor werving van nieuw talent voor de branche’

Kick off Reiswerk Challenge: ‘Enorm belangrijk voor werving van nieuw talent voor de branche’

In Rotterdam vond donderdag de kick-off van de Reiswerk Travel Challenge plaats. 64 studenten en experts van verschillende reisbedrijven kwamen samen om met elkaar kennis te maken voordat de Travel Challenge eind volgende maand van start gaat in Portugal.

De Reiswerk Travel Challenge van dit jaar vindt plaats in Monchique. In het Portugese plaatsje gaat een groep van 32 toerisme-studenten en 32 studenten van andere opleidingen (zoals Marketing, IT, Data, Sales en Business Administration) in kleine teams werken aan een case. Deze case staat in het teken van duurzaamheid en wordt aangedragen door het verkeersbureau.

De studenten worden in groepen gedeeld en krijgen begeleiders toegewezen. Enkele begeleiders die dit jaar meegaan zijn Tim van der Wel van Avila Reizen en Annemieke Seegers van Net Travel Group, maar ook begeleiders van Corendon, TUI, D-Reizen, AirPlus, Riksja Travel, De Jong Intra Vakanties, de ANVR, SGR en verschillende hogescholen gaan mee.

Talenten
"Om de deelnemende studenten alvast kennis te laten maken met elkaar en de groepsbegeleiding komen we vandaag alvast bij elkaar”, vertelt Esther Gathier, Manager Reiswerk, bij de kick-off aan Reisbizz. “Gedurende de hele dag hebben we een vol programma gehad waarin de studenten hun teams leerden kennen en meteen met elkaar aan de slag gingen. De case krijgen de studenten pas te horen op de dag van vertrek."

“De Challenge is heel belangrijk voor het werven van nieuw talent voor de branche”, vertelt Gathier. “We zien dat het enorm goed werkt. Van de 64 deelnemers aan de challenge van vorig jaar hebben al 15 mensen een baan gevonden in reisbranche, 16 als je een stage ook meetelt.”

De Travel Challenge vindt plaats van 28 mei tot en met 1 juni. Reisbizz is bij de Challenge aanwezig om verslag te doen.