13 mei 2024
Thumbnail voor Kirsten Land start nieuwe carrière als ZRA bij Personal Touch Travel

Kirsten Land start nieuwe carrière als ZRA bij Personal Touch Travel

RODEN - Met meer dan twintig jaar reisbureau-ervaring is Kirsten Land per 1 oktober gestart als ZRA onder de vlag van Personal Touch Travel. Met haar man en twee kinderen woont ze in het mooie Roden waar vanuit ze de mooiste reizen voor haar klanten samen gaat stellen. “Ik ga voor het complete plaatje, van A tot Z.”


Tijdens haar HBO opleiding Toerisme en Management komt Kirsten met toeval terecht op een reisbureau. “Ik werkte naast mijn opleiding 24 uur op de afdeling Reizen van de Rabobank. Een hele mooie tijd”, blikt ze terug. Zodra een vast contract voor 32 uur in het verschiet ligt voor Kirsten, word bekend dat de Rabobank de afdeling Reizen af gaat stoten. Bij het overnamebedrijf, Globe, is geen ruimte voor al het personeel. “Kort voordat dit bekend werd, had ik mijn eerste studiereis met Sudtours naar Turkije. Mijn kamergenoot vertelde dat ze bij hen op het reisbureau personeel zochten. Zo ben ik na de overname terecht gekomen bij de keten Rottink Harmanni, later VakantieXperts.”

Hier heeft Kirsten zeven jaar met veel plezier gewerkt. “Een hele gezellige tijd met op den duur wel vijf verschillende kantoren.” Haar directe collega uit Annen neemt VakantieXperts Vries over. “Zij vroeg of ik met haar meeging. Met heel veel lol hebben we 12,5 jaar samengewerkt tot zij in het begin van de coronatijd het reisbureau verkocht aan D-reizen. Ik heb nog een half jaar onder hun vlag gewerkt tot het welbekende faillissement kwam.” Een verschrikkelijke tijd, volgens Kirsten. “Ik heb vier maanden thuis gezeten, waar ik echt niet van genoot. Ik denk dat ze thuis ook niet echt blij met mij waren”, zegt Kirsten met een knipoog.

Slecht afscheid
Met de doorstart die D-reizen maakt met Prijsvrij, is Kirsten meegegaan. “Een slechter afscheid bestaat niet dan dat je prompt op een dinsdag te horen krijgt: ‘leg je werk neer en ga maar naar huis’. Het gevoel dat ik het niet heb af kunnen maken, speelde zeker in mijn hoofd.” Na een paar maanden bij het vernieuwde D-reizen, besluit Kirsten toch de reisbranche te verlaten. “Het was toch wel een hele verandering en alles moest nog opgestart worden. Ik besloot als commercieel medewerker bij de Hypotheker aan de slag te gaan, waar ik een jaar heb gewerkt. Dit is echter zo’n andere wereld. Ik werd er niet erg blij van.” Nu maakt Kirsten een nieuwe stap in haar carrière door voor zichzelf te beginnen. “En hier word ik wel heel erg blij van!”

Het uitzoeken, advies geven en verrassen van mensen met iets heel anders, trekt Kirsten zo aan in de reisbranche. “Het complete plaatje van A tot Z.” Om te besluiten bij welke partij ze zich wil aansluiten als ZRA, is Kirsten met drie partijen in gesprek gegaan. “Stuk voor stuk goede partijen, maar toch voelde Personal Touch Travel voor mij het prettigst.”

Alleen voor staan
Kirsten is nog aan het uitzoeken in wat voor soort reizen zij zich wil specialiseren. “Ik ben dol op wintersport, dus met zulke reizen maak je mij heel blij. Ook kan ik genieten tijdens een autorondreis door Europa met mijn gezin. Daarin vinden we elke keer weer de perfecte mix voor ons allen. Europa heeft ook zo veel mooie plekjes, prachtig. Momenteel kan ik uiteraard alle boekingen goed gebruiken, dus voorlopig zal ik mij daarin nog niet gaan specialiseren.”

Hoe Kirsten zich denkt te onderscheiden? “Met mijn ervaringen, enthousiasme, netwerk en vooral eerlijke advies waarbij ik ze ook echt de andere kant op durf te sturen als ik denk dat die bestemming veel beter bij ze past. Service staat hoog en dat moet ook zo blijven.” Dat ze er nu ‘alleen’ voor staat, gaat volgens Kirsten de grootste uitdaging zijn. “Eerder kon je vanachter je bureau even met een collega sparren. Als ZRA heb je daar ook je middelen voor, maar dat is wel anders. Maar ook dat gaat zeker goedkomen. Kom maar op met die boekingen, ik ben blij om weer terug te zijn in de reiswereld.”