15 april 2024
Thumbnail voor Kroatische minister krijgt Kristofor-medaille voor prestaties op het gebied van duurzaam toerisme

Kroatische minister krijgt Kristofor-medaille voor prestaties op het gebied van duurzaam toerisme

Kroatië heeft onlangs een toerismewet ingesteld die ervoor moet zorgen dat het land zich verder kan ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid in de toeristische sector. De minister van Toerisme en Sport van Kroatië, Nikolina Brnjac, ontving naar aanleiding van deze wet woensdag de Kristofor-medaille.

Minister Nikolina Brnjac laat weten dat Kroatië het eerste land is dat een dergelijke toerismewet heeft ingesteld. “Door middel van deze wet en de bijbehorende data zijn we in staat om een aangenamer verblijf voor toeristen te realiseren en daarbij ook de levenskwaliteit voor de lokale bevolking op toeristische bestemmingen te verbeteren”, aldus Brnjac.

Naar aanleiding van de wet kreeg minister Brnjac de Kristofor-medaille uitgereikt door automobielclub ADAC. "Ik ben enorm blij dat Kroatië in de wereld wordt erkend als leider in de ontwikkeling van duurzaam toerisme”, zegt Brnjac. “We zijn een van de weinige landen die een dergelijke toerismewet heeft, waardoor elke bestemming zich aan de hand van de wet kan ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid. Onze voorbeelden en succesvolle benaderingen dienen als richtlijnen voor de ontwikkeling van toerisme in andere Europese en wereldwijde bestemmingen."