23 mei 2024
Thumbnail voor Laatste kans: kom plastic vissen met Icelandair

Laatste kans: kom plastic vissen met Icelandair

Wie tijdens koningsdag nog niet op een bootje door de Amsterdamse grachten heeft gevaren krijgt op donderdag 16 mei een herkansing. Op deze dag organiseert Icelandair, speciaal voor onze Reisbizz Society leden, een boottocht door de Amsterdamse grachten, in samenwerking met Plastic Whale. Dit Reisbizz Society Event heeft naast het gezellige aspect ook een maatschappelijk doel.

Plastic Whale zet zich in voor plasticvrij land en zee. De organisatie heeft het eerste ‘Plastic Vissen’ bedrijf opgezet om in Amsterdam en Rotterdam afval uit de grachten en wateren te vissen. Het plastic dat ze verzamelen wordt gerecycled naar meubels en boten, die ze gebruiken tijdens het vissen.

“Aan dit mooie initiatief willen wij graag ons steentje bijdragen”, vertelt Marieke van der Weijden van Icelandair over het Reisbizz Society Event. Voordat het plastic vissen start, geeft één van de schippers van Plastic Whale een introductie. “Daarna varen we langs de mooiste en meest verrassende plekken in de stad.”

Ga jij mee?
Tijdens de 2,5 uur durende tour wordt actief het netje buitenboord gegooid om plastic te vissen. De sloep met het meeste afval én de persoon met de meest bijzondere vangst, winnen een prijs.

Het event start om 14:00 uur op het kantoor van Icelandair aan de Prinsengracht 697. Vanuit daar stappen we op twee boten en worden we rond 17:30 uur afgezet bij Amsterdam Centraal.

Wil jij mee varen tijdens dit leuke en leerzame event? Stuur dan een mail naar Marcel en Marieke van Icelandair via [email protected]. Bij meer aanmeldingen dan het beschikbare aantal plekken, zal er worden geloot.