23 mei 2024
Thumbnail voor Linda Andeweg (Sunair): Wij hebben de afgelopen tijd niet stilgezeten

Linda Andeweg (Sunair): Wij hebben de afgelopen tijd niet stilgezeten

ALPHEN A/D RIJN- De boekingen bij Sunair trekken aan, al is het mondjesmaat. Reisbizz sprak met Linda Andeweg, salesmanager bij Sunair. “Met name de steden Porto, Lissabon en Rome worden goed geboekt. Ook ontvangen wij geregeld groepsaanvragen. We blijven optimistisch.”


“Het team van Sunair bestaat op dit moment uit een twintigtal medewerkers, het afgelopen jaar hebben wij helaas van vijf medewerkers afscheid moeten nemen”, gaat ze verder. Achter de schermen is Sunair druk bezig met het optimaliseren van het boekingssysteem Sjors. Volgens Linda is het belangrijk dat het aanbod zo breed mogelijk wordt gemaakt. “Dat doen wij door het toevoegen van meerdere lowcost airlines en koppelingen te maken met beddenbanken.”

Flexibele voorwaarden zijn van essentieel belang in de huidige tijd.

Digitale studiereizen
Sunair heeft de afgelopen maanden niet bepaald stil gezeten. Door middel van digitale studiereizen bleef de interactie met reisagenten tijdens corona voortbestaan. Er werden maar liefst 43 digitale studiereizen georganiseerd. Van New York tot IJsland en van de Kanaaleilanden tot Boedapest.

Tijdens sommige digitale studiereizen waren er zelfs meer dan 250 reisagenten die deelnamen.

“De interactie met de reisagenten was heel fijn. Het concept sloeg vrijwel direct aan”, vertelt Linda. “Het past ook goed bij ons, het is een mooie combinatie van infotainment en inhoudelijk zeer prettig. Ik kan wel eerlijk zeggen dat het ons door dit lastige coronajaar heen heeft gesleept.”

De zin om terug te gaan naar het echt op reis gaan, groeit met de dag. Wanneer de echte studiereizen weer daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden, is nu nog niet bekend. “Zodra het allemaal weer kan komt er natuurlijk weer een studiereis naar New York, Londen en Parijs.”

Hotels inkopen
Ook Marc van Amsterdam, directeur/eigenaar van Sunair, staat volgens Andeweg in de startblokken om weer hotels te gaan inkopen in steden als New York en Wenen. “Hij kijkt er enorm naar uit om de verschillende bestemmingen weer te gaan ‘voelen’.”

Linda is zelf net terug van een kort verblijf op Lanzarote. “Het was heerlijk om weer op reis te zijn en op een andere bestemming even tot rust te komen. Straks in september, wat een echte stedenreismaand is, hoop ik dat veel bestemmingen geel kleuren en geel blijven.”

Linda en haar collega Marja Bouwmeester organiseren ook incompanies voor onder andere Personal Touch Travel, The Travel Club en TUI at home, om de agenten op de hoogte te houden van alle nieuwtjes. Ook zijn er inmiddels succesvol online inspiratiereizen voor klanten naar Wenen georganiseerd.