15 april 2024
Thumbnail voor Lufthansa: 50.000 reizigers hebben woensdag last van staking cabinemedewerkers

Lufthansa: 50.000 reizigers hebben woensdag last van staking cabinemedewerkers

Lufthansa denkt dat woensdag zo'n 50.000 passagiers last hebben van een staking door cabinemedewerkers van het luchtvaartconcern. Net als dinsdag gaan opnieuw honderden vluchten niet door, dit keer door acties in München.

De acties komen door een cao-conflict tussen Lufthansa en de vakbond voor cabinepersoneel Ufo. Deze bond wil een salarisverhoging voor het Lufthansa-personeel en is ontevreden over het loonbod van de luchtvaartmaatschappij.

Duizend vluchten geannuleerd
Vanaf 04.00 uur hebben cabinemedewerkers van Lufthansa en Lufthansa CityLine in München het werk neergelegd. Dinsdag deden hun collega's hetzelfde in Frankfurt, de belangrijkste uitvalsbasis van de Duitse luchtvaartonderneming. Lufthansa moet door de twee stakingsdagen naar schatting zo'n duizend vluchten annuleren.

Ook donderdag zal er gestaakt worden op verschillende Duitse luchthavens, maar dan doordat beveiligers opnieuw het werk neerleggen. Daardoor kunnen passagiers niet vertrekken van de luchthavens van onder meer Berlijn, Hamburg, Keulen-Bonn en Stuttgart.