11 mei 2024
Thumbnail voor Manon Prins op reis naar droombestemming Japan: ‘Meer dan de moeite waard’

Manon Prins op reis naar droombestemming Japan: ‘Meer dan de moeite waard’

TOKYO - Manon Prins reisde deze zomer met haar vriend door het land van de rijzende zon: Japan. In de Reisprofessional op Reis Special van Reisbizz Magazine neemt Manon je mee naar de populaire, maar vooral de onbekende plekken van het land. “Net als voor velen is Japan een droombestemming voor mij.”


Na maanden van plannen was het half juli dan eindelijk zover. “Op naar het land waar misschien wel de meest respectvolle mensen ter wereld wonen. Ik houd ervan om naast de bekende steden door te reizen naar de wat onbekendere plekken en dat stond deze reis dan ook op de planning. Pas dan leer je een land en cultuur pas écht kennen.”

De 25-daagse reis start in de hoofdstad Tokyo. “Wat ben ik blij om hier vier volle dagen te blijven. In een stad waar meer dan 38 miljoen mensen wonen, is genoeg te zien. We laten ons overrompelen door de drukte in Shinjuku, vinden de rust bij de vele tempels en bekijken het chaotische kruispunt vanaf de 45ste verdieping van de Tokyo Skytree. Een geweldig begin van onze reis.”

400 traptreden omhoog
Na het ophalen van de JR-treinpassen kan de rondreis echt beginnen. “Op naar Mount Fiji. Vanaf de Chureito Pagode heb je een prachtig uitzicht op het icoon van Japan. Je moet er wel een kleine klim van 400 steile traptreden voor over hebben, maar het uitzicht is het meer dan waard. Zo ook een bezoek aan Shiraito Falls, misschien wel één van de mooiste watervallen van Honshu-eiland.”

Voor Manon was beslist één van de hoogtepunten van de reis het bijwonen van een theeceremonie. “Wij doen dit in een privétuin midden in Kyoto. Wat worden er veel stappen gezet om de perfecte matcha-thee klaar te maken. En met zo’n precisie dat ik er helemaal zen van wordt.”

Wil je meer weten over de avonturen van Manon in Japan? Lees dan het hele reisverslag in de Reisprofessional op Reis Special.