16 september 2024
Thumbnail voor Manon Prins reist een maand door Zuid-Afrika: ‘Hier was het alsof ik door de Grand Canyon reed’

Manon Prins reist een maand door Zuid-Afrika: ‘Hier was het alsof ik door de Grand Canyon reed’

Een avontuurlijke roadtrip, dat is de favoriete vakantie van Manon Prins, Trade Marketeer bij Sunny Cars. Deze zomer reisde Manon, uiteraard met een huurauto van Sunny Cars, voor een maand door Zuid-Afrika. In Reisbizz Magazine deelt Manon de acht hoogtepunten tijdens deze reis.

Tijdens een rondreis door Zuid-Afrika mogen de Panorama- en Tuinroute volgens Manon niet ontbreken. “Maar de allermooiste route die ik ooit gereden heb, is de Swartberg-pass. Na elke kronkelende bocht ligt er weer een waanzinnig uitzicht verscholen. Soms had ik het gevoel alsof ik letterlijk door de Grand Canyon reed. Om deze bergpas te rijden, is het aan te raden te beginnen in Oudtshoorn zodat je met een hoogtepunt afsluit. Stop dan ook zeker onderweg bij de Rust en Vrede-waterval, hier krijg je geen spijt van.”

In totaal maakte Manon deze reis vier middag- en vier nachtsafari’s in zowel Greater Kruger als Manyeleti Game Reserve. “Het avontuur in Manyeleti begon na nog geen 10 minuten. Onze ranger Ronnie spotte leeuwensporen, zette de jeep in zijn achteruit en binnen no time stonden we daar oog in oog met een leeuw. Dit was slechts een opwarmer, want al snel konden we de Big 4 afstrepen. Mijn camera maakte deze dagen overuren, wat een spanning en sensatie. Niet alleen tijdens de gamedrives, maar ook ’s nachts in onze safaritent liepen de olifanten voorbij en hoorden we de leeuwen van dichtbij brullen. Een geweldige ervaring!”

Wil je weten welke hoogtepunten Manon nog meer opnoemt? Lees dan het hele reisverslag in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.