5 maart 2024
Thumbnail voor Marriot CEO: Onderscheid tussen zaken- en vakantiereizen vervaagt

Marriot CEO: Onderscheid tussen zaken- en vakantiereizen vervaagt

WASHINGTON D.C. - Tony Capuano, CEO van Marriot International, stelt in een interview met CNBN dat de lijn tussen zaken- en vakantiereizen vervaagt. Volgens hem is dit goed nieuws voor hotelexploitanten, omdat zij op die manier kunnen herstellen van de pandemie.


Mensen die op vakantie gaan en andere reizen maken, hebben de horeca geholpen om zich te herstellen van de door de pandemie veroorzaakte schade, die meer dan een jaar geleden is aangericht. De terugkeer van zakelijke reizen is echter van cruciaal belang voor een volledige comeback.

In een interview in het praatprogramma ‘Squawk on the Street’ op CNBN vertelde Capuno dat zakelijke reizen gestaag terug zullen keren. Ook merkte Capuno op dat in China de vraag naar zakenreizen in maart vijf procent boven het niveau van maart 2019 lag. Volgens CNBN wordt er over het algemeen aangenomen dat China's economische hersteltijd enkele maanden voorloopt op die van de VS.

Reisdoelen combineren
“Naarmate meer mensen terugkeren naar kantoor, zullen de zakenreizen ook toenemen”, vertelde Capuano. “Een interessant aspect om naar te kijken is dat het minder duidelijk wordt wat het doel van de reis is. Steeds meer reizigers zeggen dat zij reisdoeleinden kunnen combineren, waardoor vrije tijd en zakelijke reizen samen gaan.” Volgens de Marriot CEO is dit goed nieuws voor de hotels van de hotelketen, omdat de hotels zo sneller kunnen herstellen van de schade aangericht door de coronapandemie.