14 april 2024
Thumbnail voor Medewerkers reisbranche maken lange dagen: meer dan 40 uur per week geen uitzondering

Medewerkers reisbranche maken lange dagen: meer dan 40 uur per week geen uitzondering

Volgens het CBS staat Nederland bekend als ‘deeltijdland’. “In Nederland wordt het minste van de hele Europese Unie voltijds gewerkt”, schreef het Centraal Bureau van Statistiek vorige maand. Reisbizz is benieuwd hoe deze statistiek zicht verhoudt tot mensen die werken in de reisbranche en vroeg zich in de poll van de week af: Hoeveel uur per week ben jij bezig met je werk?

Uit de resultaten blijkt dat een aanzienlijk deel van de respondenten in de reisbranche 32 tot 40 uur per week werkt. Maar liefst 41 procent van de deelnemers gaf aan tussen de 32 en 40 uur per week aan werk te besteden. 35 procent van de respondenten werkt zelfs meer dan 40 uur per week, wat aantoont dat overwerk geen uitzondering is binnen de sector.

Slechts een klein percentage, 5 procent van de respondenten, geeft aan minder dan 16 uur per week aan werk te besteden, terwijl 19 procent aangeeft tussen de 16 en 32 uur te werken. Binnen de reisbranche geldt het beeld van Nederland als 'deeltijdland' dus niet helemaal.