12 juli 2024
Thumbnail voor Minister Economische Zaken en Klimaat wacht afwikkeling D-rt Groep af

Minister Economische Zaken en Klimaat wacht afwikkeling D-rt Groep af

DEN HAAG - Met het faillissement van de D-rt Groep dat vandaag werd aangekondigd, werd er meteen gesproken over een mogelijke doorstart. SP-kamerlid Bart van Kent vroeg vandaag in het vragenuurtje aan minister van Economische Zaken en Klimaat Bas van ’t Wout of hij bereid is om samen met de brancheorganisatie te kijken naar die doorstart. Ook VVD’er Aartsen ging in op het faillissement en deed een oproep aan de minister.


Minister Van 't Wout zegt het proces wat betreft de afwikkeling van het faillissement van de D-rt Groep nog af te wachten, voordat er gekeken wordt naar een eventuele doorstart. “Er zijn in het bedrijfsleven forse steunpakketten verleend”, meldt de minister. “Het past niet om op de situatie van één bedrijf in te gaan.”

VVD-kamerlid Thierry Aartsen noemt het faillissement ‘verschrikkelijk zuur’. Aartsen stelt dat bij de steunpakketten sprake is van ‘vertraging op de lijn’, terwijl het geld juist snel op de rekening van ondernemers moet staan. In de Tweede Kamer doet het kamerlid een oproep aan minister Van ’t Wout om steunregelingen sneller open te zetten, zodat faillissementen voorkomen kunnen worden.