12 mei 2024
Thumbnail voor Moniek Gommers begonnen als ZRA bij TUI at Home: ‘Ondernemen is lef hebben’

Moniek Gommers begonnen als ZRA bij TUI at Home: ‘Ondernemen is lef hebben’

BEUNINGEN - De seinen om te reizen staan weer op groen en de reisaanvragen bij de ZRA’s en reisbureaus stromen binnen. Ook voor Moniek Gommers, onlangs gestart als ZRA bij TUI at Home, is het een drukke periode. Reisbizz.nl sprak met Moniek over haar start als ZRA. “De aanvragen lagen er al voordat ik begon.”


Afgelopen december is Moniek begonnen als zelfstandig reisadviseur. Eigenlijk lagen die plannen er twee jaar geleden al. “Ik zou april 2020 beginnen, maar door corona heb ik mijn plannen moeten uitstellen. In juni van dat jaar ben ik vervolgens aan de slag gegaan als assistent praktijkmanager bij een fysiotherapie praktijk . Naast mijn eigen onderneming werk ik daar ook op parttime basis.”

De reisbranche bleef kriebelen bij Moniek. “Vanaf mijn 25e heb ik in de reisbranche gewerkt. De signalen dat er weer gereisd kon worden stonden weer op groen in het najaar van 2021, dus ik dacht ‘we gaan er gewoon weer voor’.” Ondanks die positieve houding heeft Moniek wel nog even gevloekt. “Afgelopen oktober besloot ik om te beginnen en toen was alles nog positief. Richting het einde van november werd het weer onzeker in de wereld. Maar ik wilde er evengoed voor gaan. Ondernemen is ook lef hebben.” Dat is voor Moniek gelukkig goed uitgepakt en de timing kon niet beter. “De aanvragen lagen er al voordat ik begonnen was.”

TUI at Home
Nu probeert Moniek vooral de balans te vinden en dat gaat haar tot op heden steeds beter af. “In de maanden januari en februari was het zo ongelofelijk druk, ik was zelfs ’s nachts bezig. Dat houdt niemand vol en daar kwam ik vrij snel achter. En dat is het mooie van zelfstandig ondernemen, je kunt zelf je koers bepalen. ” De keuze voor de ZRA-formule van TUI at Home was voor Moniek heel bewust gemaakt. “Bij deze partij had ik twee jaar geleden al een heel prettig gevoel. Ik ben één keer op gesprek geweest bij Jeroen Otto en ik was toen meteen razend enthousiast. Ik had de behoefte aan een ZSO met een vertrouwde naam, in combinatie met een goed verdienmodel. Het werken onder de vlag van TUI at Home past bij me.”

Jarenlange ervaring
Die zekerheid van TUI at Home en de kennis die ze heeft opgedaan tijdens haar jarenlange ervaring in de reisbranche, zorgen ervoor dat de aanvragen binnenstromen. “Op mijn vijfentwintigste ben ik begonnen bij D-reizen. De meeste ervaring in de reisbranche heb ik toch wel opgedaan bij VakantieXperts de Planeet waar ik 14 jaar werkzaam ben geweest als Reisspecialist en Manager.”

Ondanks de prettige werkplek bij VX wilde Moniek iets anders. “Ik heb ik mezelf de ruimte gegeven om te kunnen ontwikkelen. Ik wilde meer iets achter de schermen doen en ik kreeg de kans om als accountmanager voor The Travel Club aan de slag te gaan. Dat was een ondersteunende functie, maar ik merkte al gauw dat ik het klantcontact miste. Ik heb toen in goed overleg ook buiten de branche gekeken. Ik wilde graag wat voor mezelf doen en klantcontact behouden in een andere branche. Tijdens een soort sabbatical ben ik gaan nadenken wat ik wilde en ben ik uitgekomen op de combinatie die ik nu heb.”

Trots
Moniek is vooral heel trots dat ze haar eigen bedrijf in omgeving Nijmegen heeft kunnen opstarten. “Ik word er zo enthousiast van dat mensen je weten te vinden. Als blijkt dat je kennis, ervaring, service en kwaliteit is blijven hangen bij mensen en ze je weer weten te vinden, daar krijg je zo ontzettend veel energie van.”