9 mei 2024
Thumbnail voor MSC Cruises stelt Frank Van den Steen aan als nieuwe Country Manager Benelux

MSC Cruises stelt Frank Van den Steen aan als nieuwe Country Manager Benelux

HOOFDDORP - Frank Van den Steen is begin januari 2022 aangesteld als nieuwe Country Manager bij MSC Cruises. De rederij wil haar positie in de Belgische en Luxemburgse markt versterken en haar aandeel in de Nederlandse cruisemarkt vergroten. Frank Van den Steen zal MSC Cruises daarom gaan aansturen als één entiteit voor deze drie landen.


Tot nu toe werden de drie markten van de Benelux onafhankelijk van elkaar beheerd. MSC Cruises hoopt dat het aanstellen van Frank Van den Steen zal leiden tot meer harmonisatie op het gebied van communicatie en marketing. Daarnaast moet de verandering zorgen voor meer flexibiliteit voor de cruisereizigers zelf.

Voordelen samenwerking
Achille Staiano, VP Global Sales bij MSC Cruises, gelooft dat Frank Van den Steen de Luxemburgse, Belgische en Nederlandse teams zal leiden naar meer succes en harmonie. “Vanuit het centrale kantoor in Brussel zullen we onze manier van werken onderling afstemmen en vereenvoudigen,” aldus Achille. Volgens hem brengt deze strategie een tal aan voordelen met zich mee, zoals meer mogelijkheden voor vluchten en vertrekken in België en Nederland, en een flexibelere en persoonlijkere service voor reisbureaus.

Doelstellingen behalen
Frank Van den Steen kijkt ernaar uit om tot de MSC-Familie toe te te treden. “Ik verheug me erop om samen met onze partners in de drie landen de commerciële doelstellingen te behalen. Natuurlijk behouden we onze lokale aanwezigheid zowel in België als in Nederland, met respect voor de verscheidenheid van de markten,” aldus Frank.

Ervaring
Door zijn reis- en toerismeachtergrond kent Frank Van den steen de Benelux-markt erg goed. Het grootste deel van zijn professionele leven is Frank Van den Steen actief geweest in commerciële en leidinggevende functies bij de Lufthansa Group in België, Nederland en Finland. Daarnaast heeft hij voor Lufthansa in Tunesië, Caïro en later op het hoofdkantoor in Frankfurt gewerkt.