19 juli 2024
Thumbnail voor Nieuwe toeristenbelasting en hogere prijzen openbaar vervoer: Japan wil overtoerisme bestrijden

Nieuwe toeristenbelasting en hogere prijzen openbaar vervoer: Japan wil overtoerisme bestrijden

SCHIPHOL – Na de coronapandemie wordt Japan weer in groten getale gevonden door internationale toeristen. In september verwelkomde Japan voor de vierde maand op rij ruim 2 miljoen internationale bezoekers. Om overtoerisme tegen te gaan komt het ministerie van toerisme met een plan.


Een jaar geleden hief Japan de reisbeperkingen rondom Covid-19 op. Vanaf mei was het niet meer nodig om een coronatest te doen om het land in te komen. Sindsdien is het aantal toeristen dat Japan bezoekt weer enorm toegenomen. Japan zit zelfs ongeveer op 96 procent van het aantal toeristen vóór corona.

Om ervoor te zorgen dat het aantal toeristen niet voor problemen gaat zorgen, komt het ministerie van toerisme met een plan om overtoerisme tegen te gaan. Dat meldt nieuwssite Euronews. Zo wil Japan een sterke infrastructuur gaan opbouwen, met name door het aantal bussen en taxi’s te verhogen. Verder heeft het ministerie van Toerisme ook benadrukt dat het cruciaal is om de toeristen te verspreiden, weg van overvolle hotspots als Toyko en Kyoto. Ook een verhoging van de prijzen van het openbaar vervoer en de invoering van extra toeristenbelasting behoort tot de plannen.