23 mei 2024
Thumbnail voor Noorwegenspecialist Norske overgenomen door Nordic

Noorwegenspecialist Norske overgenomen door Nordic

Scandinaviëspecialist Nordic neemt reisorganisatie Norske over. Het is de zesde overname van Nordic in een half jaar tijd. “Deze strategische zet versterkt de positie van Nordic als marktleider in de verkoop van Hurtigruten zeereizen in Nederland.”

"Deze overname is een natuurlijke stap voor ons om onze krachten te bundelen en onze groei in de Nederlandse markt verder te accelereren," aldus Maarten Raes, CEO en oprichter van Nordic. "Met een gecombineerde omzet van 130 miljoen euro in touroperating activiteiten en 15 miljoen euro in hotels, versterken we onze leidende positie in de toeristische sector."

“Noorwegen was waar het voor Nordic allemaal begon”, aldus Raes. “Van 1980 tot 2012 was het onze enige bestemming en nog steeds zit Noorwegen diep verweven in het DNA van Nordic. De overname van Norske, de Noorwegenspecialist van Nederland, past dan ook perfect binnen de visie van ons merk.”

De overname van Norske is de zesde overname in korte tijd. Ook Askja Reizen, Go North Iceland, VNC Asia Travel, Nord Espaces en Beyond Borders warden in het afgelopen half jaar overgenomen.

Werknemers Norske behouden hun baan
Momenteel werken er twintig werknemers bij Norske. Zij behouden hun baan en krijgen een plek binnen de nieuwe organisatie, verzekert Nordic. Eigenaars Dick en Annemarie Van Kooi zullen na een korte overdrachtsperiode afscheid nemen van de organisatie. Hugo van Drie, directeur van Nordic Nederland, zal de dagelijkse leiding van Norske overnemen en zal zich in de komende maanden richten op de integratie.

“Door de jaren heen hebben Nordic en Norske steeds goede contacten onderhouden. Samen met Dick en Annemarie zal ik zorgen voor een vlotte overdracht", aldus van Drie. "Ik ben ervan overtuigd dat Nordic samen met het team van Norske het mooiste aanbod zeereizen zal kunnen bieden aan klanten op de Nederlandse markt. Deze overname versterkt niet alleen onze marktpositie maar markeert ook een spannende nieuwe fase van samenwerking, waarbij we voortbouwen op onze gedeelde expertise en passie voor het creëren van unieke reiservaringen."

Anders dan Nordic verkoopt Norske hun reizen ook via een selectie van reisbureaus. Nordic zal deze samenwerking blijven verderzetten in de toekomst.