19 juli 2024
Thumbnail voor Norwegian Cruise Line viert nieuwe cruisehaven Haifa in Israël

Norwegian Cruise Line viert nieuwe cruisehaven Haifa in Israël

HAIFA - Norwegian Cruise Line vierde op 15 november het nieuws dat de Norwegian Epic de havenstad Haifa als nieuwe thuishaven heeft benoemd. De mijlpaal werd gevierd met een traditionele plaquette-uitwisseling ceremonie aan boord van de Norwegian Epic. In 2025 zal het nieuwe schip Norwegian Viva, het nieuwste schip in de Prima klasse, ook aanmeren bij deze nieuwe haven.


De ceremonie werd bijgewoond door Kobby Barda, de vice-president van het Israëlische ministerie van Toerisme. Het bezoeken van de cruisehaven heeft positieve gevolgen voor de toerismesector in Israël, aangezien cruisereizigers er vaak voor kiezen om hun reis te verlengen met een landprogramma.

Norwegian Epic
Norwegian Epic gaat in december 2023, maart 2024 en oktober 2024 verschillende 10-, 11- en 12-daagse afvaarten maken. Tijdens deze reizen wordt eerst Ashdod (Israël) bezocht, waarna er verschillende stops gemaakt worden in Limassol (Cyprus), Rhodos, Patmos, Piraeus (Griekenland) Napels, Livorno, Venetië, Triëst en Civitavecchia (Italië) en Split in Kroatië.

Norwegian Viva
De Norwegian Viva krijgt hetzelfde ontwerp als haar zusterschip Norwegian Prima en gaat over dezelfde voorzieningen en structuur beschikken. Zo komt er een nieuw ontworpen The Haven by Norwegian, NCL’s ultra-premium schip-in-een-schip concept, Indulge Food Hall, de eerste upscale food marketplace van het merk met elf eetgelegenheden, de snelste vrije val glijbanen op zee en de grootste racebaan op drie niveaus op zee. Het schip gaat in 2025 ook aanmeren in de nieuwe cruisehaven in Haifa.