18 april 2024
Thumbnail voor Norwegian en Celebrity Cruises schrappen bezoeken aan Bermuda vanwege testvereisten

Norwegian en Celebrity Cruises schrappen bezoeken aan Bermuda vanwege testvereisten

MIAMI – Norwegian Cruise Line en Celebrity Cruises hebben ten minste vijf bezoeken van cruiseschepen naar Bermuda geannuleerd vanwege de testvereisten die de eilanden hanteren. De cruisesector heeft de regering van Bermuda al eerder verzocht om de toelatingseisen te wijzigen, maar tot nu toe heeft dit echter weinig resultaat opgeleverd.


In tegenstelling tot de meeste cruisebestemmingen in de wereld blijft Bermuda eisen dat passagiers een COVID-19 test moeten afleggen. Dit moet wanneer het schip er langer dan vier dagen over doet om de eilanden te bereiken vanuit de haven van herkomst. De test moet plaatsvinden binnen twee dagen na aankomst van het schip in Bermuda.

Naast de testplicht moeten degenen die Bermuda willen bezoeken nog steeds het Travel Authorisation Form invullen, dat 40 dollar kost.

Geannuleerde bezoeken
De cruisemaatschappijen hebben hun bezoeken aan Bermuda geschrapt voor de volgende cruises: Celebrity Beyond voor 22 oktober, Celebrity Silhouette voor 30-31 oktober, Celebrity Edge voor 4 november, Norwegian Sun voor 5 november en Celebrity Reflection voor 10 november.

Voor nu is het nog onduidelijk of er meerdere bezoeken zullen worden geschrapt. Celebrity Cruises verklaarde: "We zullen Bermuda blijven bezoeken met andere routes waar het eiland de eerste aanloophaven is en geen aanleiding geeft tot de extra testplicht."