18 april 2024
Thumbnail voor Olympisch kampioen Thomas Krol stopt per direct met schaatsen om piloot te worden

Olympisch kampioen Thomas Krol stopt per direct met schaatsen om piloot te worden

Thomas Krol stopt per direct met schaatsen. De olympisch kampioen op de 1000 meter ruilt de schaatsbaan in voor een carrière in de luchtvaart: Krol start met de pilotenopleiding van KLM Flight Academy.

Krol had naar eigen zeggen altijd twee doelen in zijn leven: “Olympisch kampioen én piloot worden.” Nu dat eerste doel bereikt is wil de schaatser ook dat tweede doel gaan behalen, zo schrijft hij op Instagram. “In mijn ogen is dit het juiste moment om vol voor mijn tweede droom te gaan en ik ben ontzettend blij dat ik het nieuws kreeg dat ik dit, onder voorbehoud van een medische keuring, bij de KLM Flight Acadamy mag gaan doen.”

De langebaanschaatser heeft diverse schaatstitels behaald. In 2022 won hij op de Spelen in Peking goud op de 1000 meter en zilver op de 1500 meter. De opleiding tot piloot bij de KLM Flight Academy duurt ongeveer twee jaar. 

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.