22 oktober 2024
Thumbnail voor Onweersbuien aan de Spaanse costa’s op komst: ‘Veel regen in korte tijd’

Onweersbuien aan de Spaanse costa’s op komst: ‘Veel regen in korte tijd’

De komende dagen worden in Spanje stevige onweersbuien verwacht. In Portugal en Italië is het weer beter. Reisbizz zet de weersverwachting van enkele populaire vakantielanden op een rij.

In het noorden van het land, maar ook langs de Spaanse costa's passeren de komende dagen van tijd tot tijd stevige onweersbuien, zo meldt Weeronline. "Tijdens een actieve bui kan veel regen in korte tijd vallen. Tussen de buien door schijnt de zon ook op uitgebreide schaal."

Het is de komende dagen heerlijk zomerweer in Portugal. "In Lissabon liggen de maxima tussen 25 en 28 graden. Het blijft meestal droog en schijnt de zon volop", meldt de weersite. "Tijdens de nachten krijg je ook voldoende kans om even af te koelen. In tegenstelling tot de landen rondom de Middellandse Zee verlopen de nachten hier behoorlijk koel met ongeveer 17 graden als minimumtemperatuur. In het noorden, zoals in Porto, is het net iets minder warm en komt vaker bewolking voor. Toch is het met 25 graden alsnog prima vakantieweer.

In Frankrijk is het wisselvallig zomerweer, meldt de weersite. "Van tijd tot tijd passeren stevige onweersbuien over het land, waarbij vooral rond donderdag grote hoeveelheden neerslag mogelijk zijn. Verder schijnt de zon ook geregeld. De verschillen in temperatuur zijn soms groot. Zo is het in Bretagne dagelijks maximaal 20 graden, terwijl het landinwaarts 28 tot soms wel 31 graden wordt. De hoogste temperaturen vind je voornamelijk in het zuiden en oosten."

Het is nog altijd tropisch warm in grote delen van Italië. "De hoogste temperaturen vind je in de regio's Emilia en Toscane: hier liggen de maximumtemperaturen komende dagen tussen 35 en 39 graden. Ook in Rome is het met 35 graden erg warm", aldus Weeronline.

Al lange tijd is het zeer warm zomerweer in Griekenland en ook komende dagen komt daar weinig verandering in. "Vrijwel overal liggen de temperaturen tussen 30 en 33 graden. Op het vasteland, maar ook op de Ionische Eilanden als Zakynthos en Corfu, komen komende dagen enkele onweersbuien voor. Naast hoge maxima overdag verlopen de nachten ook behoorlijk warm met minima tussen 20 en 25 graden."

"Al lange tijd is het zeer warm in Turkije. Op de meeste plaatsen wordt het 30 graden of (veel) warmer; in het oosten kan het plaatselijk zelfs 38 tot 40 graden worden. Dagelijks zijn wel enkele buien mogelijk langs de kusten en in het westelijke binnenland", meldt Weeronline. Tot richting komend weekend houdt dit zomerse weerbeeld aan.