7 september 2024
Thumbnail voor Oostenrijk maakt reizen eenvoudiger, geen quarantaine plicht meer

Oostenrijk maakt reizen eenvoudiger, geen quarantaine plicht meer

WENEN - Vanaf 24 januari 2022 geldt dat Nederlanders in Oostenrijk niet meer in quarantaine hoeven. Dit geldt voor reizigers die volledig zijn gevaccineerd of genezen, een negatieve PCR test kan tonen die maximaal 72 uur oud is of een boostervaccinatie heeft gehad.


Beperking geldigheid vaccinatie in Oostenrijk vanaf 1 februari 2022
In Oostenrijk blijft de 2G-regel (volledig gevaccineerd of genezen) van kracht. Vanaf 1 februari wordt de geldigheidsduur van de dubbele vaccinatie teruggebracht naar 180 dagen. De boostervaccinatie blijft wel 270 dagen geldig. Het vaccinatiebewijs is geldig vanaf de dag van vaccinatie. De geldigheid van een herstelbewijs blijft 180 dagen.

Vaccinatiestoffen en geldigheidsduur
In Oostenrijk worden alle door de EMA goedgekeurde vaccinaties erkend. Dat zijn momenteel BioNtech/Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna en Novavax. Voor binnenkomst in Oostenrijk zijn andere vaccinaties ook geldig; deze vaccins verschaffen echter géén toegang tot restaurants, kabelbanen.

Uitzonderingen voor kinderen
Kinderen onder de 12 jaar hebben in Oostenrijk geen 2G-bewijs of test nodig, m.u.v. de stad Wenen; hier geldt een testplicht vanaf 6 jaar. Niet volledig gevaccineerde of niet herstelde kinderen, geboren ná 31 augustus 2006 kunnen met een ‘holiday-Ninja pas‘ Oostenrijk in en laten zich tijdens het verblijf regelmatig testen. Voor kinderen geboren vóór 1 september 2006 gelden dezelfde regels als voor volwassenen: zij hebben een 2G-bewijs nodig.

Geldige certificaten
Oostenrijk accepteert de ‘groene pas‘ van de EU. Ook de papieren vaccinatie- en herstelbewijzen worden als toegangsbewijs geaccepteerd, mits deze  door officiële autoriteiten of een arts in het Duits of Engels zijn opgesteld.
Voor meer informatie kijk op www.austria.info/nl