20 april 2024
Thumbnail voor Oostenrijks Toeristenburo lanceert Winterlove-campagne

Oostenrijks Toeristenburo lanceert Winterlove-campagne

AMSTERDAM – Het Oostenrijks Toeristenburo hield donderdag een live event, waarmee het nieuwe winterseizoen werd geopend. Vanuit restaurant De Kas in Amsterdam werd de marketingcampagne ‘Winterlove’ gelanceerd. De campagne ging live op 17 andere plekken verdeeld in de wereld en Reisbizz was erbij.


Restaurant De Kas is een unieke locatie, bij binnenkomst sta je vrijwel direct in de kas met verschillende verse groenten en kruiden. Een deur verder staan de mooi gedekte tafels klaar. Op het servet ligt een Zirbenhouten hartje, een klein tipje van de sluier blijkt achteraf.

Live-gang
Rond 12:30 uur is het zover, het moment dat de campagne op 17 plekken tegelijk in de wereld live gaat. CEO Lisa Weddig, van Österreich Werbung opent de grootse wintercampagne ‘Winterlove.’ Weddig vertelt onder andere dat er een marketingbudget beschikbaar gesteld is van 10 miljoen euro om de campagne via radio en tv-commercials te promoten. Voor social media gaat de hashtag Winterlove actief gebruikt worden.

Oostenrijks Toeristenburo

Bijzonder van de presentatie is dat er steeds geschakeld wordt tussen sprekers in Warschau, Brussel, Boedapest, Barcelona en Amsterdam.

Oostenrijkse gezelligheid belangrijk
Thiebout van den Bergh, Marketing en PR Manager van het Oostenrijks Toeristenburo, deelt een aantal uitkomsten van een onlangs gehouden Winterstudie. Hieruit komt naar voren dat reizigers voor Oostenrijk kiezen vanwege de sneeuwzekerheid, prijs/kwaliteitverhouding, de goede bereikbaarheid, het aantal pistekilometers en niet te vergeten de Oostenrijkse gezelligheid.

Ook zet Oostenrijk in op duurzaamheid: er moet een platform gecreëerd worden om dit thema naar een hoger plan te tillen. Als voorbeeld gaf hij de bekende wintersportplaats Lech. Dit dorp wordt al sinds 1997 door biomassa-installaties verwarmd. Hierdoor is er 7,7 miljoen minder olie verbruikt en 24.000 ton minder CO2 uitgestoten.

Goede berichten dus vanuit Oostenrijk. Na deze originele presentatie was het tijd voor de lunch. Restaurant De Kas in het rijke bezit van een groene Michelinster en dat was goed te proeven. We werden getrakteerd op diverse smaakvolle gerechtjes wat deze presentatie een extra tintje gaf.

Lees meer over de bestemming Oostenrijk via onze zustersite Triptalk.