19 mei 2024
Thumbnail voor Op expeditiecruise met Seabourn: ‘Meer dan gewoon vakantie’

Op expeditiecruise met Seabourn: ‘Meer dan gewoon vakantie’

AMSTERDAM - Wie op zoek is naar een unieke reiservaring met als bestemming de meest afgelegen en ongerepte delen van de wereld, is volgens Seabourn bij haar twee nieuwe expeditieschepen aan het juiste adres. De luxe cruiserederij biedt hiermee een combinatie van avontuur, natuur, kennis en ultraluxe. In de Cruise Special van Reisbizz Magazine licht de rederij deze speciale reiservaringen uit.


De polaire cruises van Seabourn zijn volgens de rederij meer dan ‘gewoon vakantie’. “Het zijn once-in-a-liftetime experiences, begeleid door een uitgebreid expeditieteam. Geologen, biologen, ervaren natuurfotografen, historici en klimatologen reizen mee. Bestemmingen als Groenland of Antarctica zijn hier dan ook ideaal voor.”

De expeditieschepen zijn uitgerust met een scala aan technologie en apparatuur om de passagiers te helpen bij het verkennen van de natuurlijke pracht om hen heen. “Zo zitten er in het ruim Zodiacs, kano’s en twee onderzeeërs om bijzondere uitstappen te maken. Er is ook een grote boeg die tot over de randen van het schip loopt, waardoor je het gevoel krijgt dat je te midden van het ijs staat. Op de bow lounge kunnen de passagiers dan weer op schermen meevolgen wat er te zien is op de radars, navigatietoestellen en feeds. Alles is ontworpen voor een intense expeditie ervaring.”

Comfort voorop
Op de expeditieschepen zijn 132 suites, allemaal met een privébalkon. “Dit betekent veel ruimte in de suites en op de dekken, waarbij het comfort van de gasten voorop staat en het uitzicht een hoofdrol speelt. Denk aan het wakker worden met een panoramisch zicht op een ijsberg. Bovendien kan elke suite rekenen op de diensten van een steward. Er is een overvloed aan gastronomische mogelijkheden aan boord.”

Wil je meer weten over de expeditiecruises van Seabourn en waar de reizen allemaal naar toe gaan? Lees dan het hele artikel in de Cruise Special van Reisbizz Magazine.