15 april 2024
Thumbnail voor Passagiers van American Airlines gaan meer betalen voor ruimbagage

Passagiers van American Airlines gaan meer betalen voor ruimbagage

American Airlines verhoogt de tarieven voor ruimbagage. Vanaf dinsdag moeten reizigers daardoor meer betalen als ze koffers willen inchecken voor vluchten binnen de VS en naar Canada. Gemiddeld gaan de prijzen met 33 procent omhoog.

Volgens American is het voor het eerst sinds 2018 dat er een prijsverhoging plaatsvindt. De nieuwe tarievenstructuur gaat per direct in.

Voor vluchten binnen de VS, inclusief Alaska, Hawaï, Puerto Rico en de Maagdeneilanden, geldt dat er nu 35 dollar moet worden betaald voor de eerste koffer, indien er online wordt afgerekend. Wie op de luchthaven ruimbagage bijboekt moet 40 dollar neertellen. Een tweede koffer kost 45 dollar, zowel online als op de luchthaven. Dat geldt ook voor vluchten naar Canada.

American Airlines rekent extra voor ruimbagage op vluchten naar vrijwel alle bestemmingen. Dat geldt echter alleen voor Economy-reizigers. Wie een ticket heeft voor een vlucht in Premium Economy, Business of First Class is daarvan gevrijwaard. Ook frequent flyers met een hoge status betalen niet bij.