23 juli 2024
Thumbnail voor Peter Lindhout hopt van St. Maarten naar het zeer groene en rustige St. Barth

Peter Lindhout hopt van St. Maarten naar het zeer groene en rustige St. Barth

GUSTAVIA - Peter Lindhout, ZRA bij The Travel Club, reisde samen met zijn vrouw naar het Caribische eiland St. Barth voor een korte stop. Het stel verbleef eerst een week op St. Maarten om vakantie te vieren en besloot een uitstapje te maken naar het buureiland. Reisbizz Magazine vroeg Peter naar zijn ervaring op het Caribische eiland met een oppervlakte van slechts 24 km².


Peter en zijn vrouw verbleven eerst een week op het eiland St. Maarten in het Holland House. “We hebben daar een heerlijke tijd gehad. Tijdens dat verblijf zag ik op Facebook dat het hotel Le Toiny op St. Barth opende voor het nieuwe seizoen en er nog kamers beschikbaar waren. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en mailde het hotel of we een nachtje langs konden komen, aangezien we bijna om de hoek op St. Maarten verbleven.”

Groen en rustig
Peter en zijn vrouw namen tijdelijk afscheid van het Holland House en vertrokken voor één nacht met de ferry naar St. Barth. “Aangekomen in de hoofdstad, of beter gezegd het dorp, wandelden we rustig rond voor een eerste indruk. Overal winkels met topmerken wat betreft mode, juweliers, cosmetica, sport en ga zo maar door.” Met de gehuurde Mini Cabrio maakte het stel een rondje over het kleine eiland. “Zeer groen en rustig. Langs de weg een paar ‘verstopte’ luxe hotels met op en top privacy. Onderweg maakten we een stop op een heuvel waarvan je beneden het kleine vliegveld van het eiland ziet liggen. De toestellen komen stijl naar beneden over de heuvel waar we stonden te spotten.”

Meer weten over het flitsbezoek van Peter aan St. Barth? Lees dan het hele artikel in de Caribbean Special van Reisbizz Magazine.