2 december 2023
Thumbnail voor Petra Hermans combineert sport en ontspanning met fitnessvakantie: ‘Ik gun dit iedereen’

Petra Hermans combineert sport en ontspanning met fitnessvakantie: ‘Ik gun dit iedereen’

Petra kwam voor het eerst in aanraking met het concept van fitnessvakanties nadat ze tijdens haar vakantie in Thailand op zoek ging naar een sportschool om te fitnessen. “Op deze manier kwam ik terecht bij een Thais fitnesscamp. Ik besloot er een dagje naar toe te gaan en dat was zo leuk dat ik begin november weer terug ben gegaan om er een hele week te gaan sporten. Ik gun echt iedereen zo’n vakantie.”

Volgens Petra is een fitnessvakantie niet alleen geschikt voor de echte fanatiekelingen. Zo komen er ook mensen die de focus leggen op het verbeteren van hun mentale gezondheid. “Op het kamp kom je fitnessfanaten tegen, maar ook mensen die totaal (nog) niet sportief zijn. Iedereen heeft andere doelen. Zo wilt de ene persoon gewicht kwijtraken terwijl de andere in spiermassa wilt aankomen. Je hoeft uiteraard niet aan alle lessen mee te doen. Gedurende de fitnessvakantie wordt je goed begeleid.” Petra geeft aan dat de gemiddelde leeftijd rond de 30/35 jaar ligt. "De meeste mensen gaan alleen naar het kamp, maar het is uiteraard ook geschikt om samen te bezoeken."

Een fitnessdag


Petra neemt ons mee in een dag van de fitnessvakantie:De dag begint met een CrossFit les om 8:15 uur. Daarna is er een ontbijt die wordt verzorgd door de gezonde keuken van het kamp. Om 10:15 uur is er een HiTT training die flink wordt opgezweept met luide muziek. Daarna vinden de meeste personal trainingen plaats waar ook ruimte is om je doelen te bespreken of advies te krijgen. Aan het einde van de middag zijn er weer twee lessen; een techniek spinning class en een cardio versie. Op sommige dagen is er een beach training of een run/walk naar een grote Buddha op het eiland. Deze activiteiten zijn super leuk voor de groepsbonding.”

Ontdekken en ontspannen
Tijdens de fitnessvakantie is ook ruimte om het land te ontdekken, nieuwe vriendschappen te sluiten en te ontspannen. “Iedereen is er voor zijn gezondheid, maar de meesten vinden gezelligheid en de omgeving verkennen ook belangrijk. Zo is er een appgroep waar onderling wordt afgesproken om te gaan eten, maar ook om samen naar een mooi strandje te gaan. Op zaterdagavond wordt er vaak een feestje gevierd in Patong, want zondag is het een rustdag.”

Groeiende interesse
Petra merkt dat er een groeiende interesse is naar het bijzondere concept binnen haar klantenkring. “Sinds ik er ben geweest, heb ik super veel reacties ontvangen van mensen dat het hen ook leuk lijkt. Zeker als je kijkt naar hoe weinig het kost. Je bent er echt even totaal tussenuit en dat is voor je mentale gezondheid ook wel eens lekker.”

Op dit moment biedt Petra fitnessreizen aan naar Thailand. Later zou ze het aanbod aan fitnessreizen graag verder willen uitbreiden. “Uiteraard ga ik het eerst zelf allemaal uittesten. Ik begin met Thailand en ga daarna verder kijken naar de mogelijkheden voor Portugal.