25 juni 2024
Thumbnail voor Post-tour Kaapstad met South Africa Tourism: ‘We hadden allemaal kippenvel’

Post-tour Kaapstad met South Africa Tourism: ‘We hadden allemaal kippenvel’

Na Africa’s Travel Indaba 2024, werd een groep reisprofessionals uitgenodigd om deel te nemen aan een post-tour van South Africa Tourism. Leonie Wünker van Klooster Reizen was één van de gelukkigen die mee mocht voor vier dagen naar Kaapstad. Aan Reisbizz vertelt Leonie over deze bijzondere trip.

Het was voor Leonie de eerste keer dat ze naar Kaapstad ging. “Onze groep bestond uit Nederlanders, een Belg, een Zweed en samen met onze driver, mister Owen, gingen we het avontuur aan. Het was een enorm mooi programma waarin we Kaapstad van alle verschillende kanten hebben mogen beleven”, zo vertelt Leonie.

“De eerste dag begonnen we in het prachtige Stellenbosch. Deze regio heeft 160 verschillende wijnhuizen, dus het is lastig kiezen waar te beginnen. Wij werden uitgenodigd door Spier Wine Estate voor een lunch en een gave segwaytour door de wijngaarden. Zeker een aanrader en niet zo lastig als je misschien denkt! Na een korte rit kwamen we vervolgens aan bij een echte parel en ons hotel voor de nacht: Hazendal Wine Estate. Een oud wijnhuis dat vorig jaar is gerenoveerd en waar wij in prachtige kamers mochten overnachten. Een traktatie! De volgende dag stond ons laatste wijn-bezoek op het programma, bij Jordan Winery. Hier hebben we genoten van een rondleiding door de wijnkelder en een ware ‘wijn-safari’ inclusief proeverij.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Na dit bezoek liet de groep Stellenbosch achter zich en vertrokken de reisprofessionals richting Kaapstad. “Daar wachtten de pinguïns op ons! Een heel bijzonder stukje Kaapstad is Boulders Beach, waar de Afrikaanse pinguïns in het wild leven. Ze zijn zeker niet bang voor de toeristen en genieten lekker van het privé strand en alle aandacht die ze krijgen.”

Vervolgens ging de reis naar het Woodstock District. "Hier kwamen we samen met onze gids in contact met een bruisende wijk, waar veel Street Art te zien is. Er zijn hier veel design- en vintagewinkeltjes te vinden en de gids nam ons mee in de rijke geschiedenis van de stad en deze wijk.”

Panoramisch uitzicht
“Omdat het de laatste wolkeloze dag was van ons bezoek, greep mister Owen de kans om ons mee te nemen naar Table Mountain”, aldus Leonie. “Als het mooi weer is moet je echt de kans grijpen om Kaapstad van bovenaf te zien, dus we waren hier erg blij mee! Met de kabelbaan gingen wij naar de top van de berg en hadden we een fantastisch panoramisch uitzicht. Wat bijzonder om op het puntje van Afrika te staan.”

Tekst gaat verder onder de foto

Kippenvel
Het programma was nog niet afgelopen. “Het hoogtepunt van de reis stond beneden op ons te wachten: we gingen een helikoptervlucht maken! In twee groepen maakten we een vlucht van ongeveer 20 minuten over het water met de meest indrukwekkende uitzichten. We hadden allemaal kippenvel. Deze prachtige dag sloten we af met ‘Sundowners’ bij het ‘On The Rocks’ restaurant in Blouberg met uitzicht op Table Mountain.”

“Onze laatste dag bracht ons naar een ander stukje Kaapstad: De botanische tuin Kirstenbosch. Een geweldig en goed onderhouden stuk groen waar we heerlijk konden struinen in het zonnetje.  Na dit bezoek hebben we in de middag The Waterfront verkend waar we op een terrasje konden zitten en wat tijd hadden om te shoppen. Deze geweldige 4 dagen hebben we aansluitend afgesloten op het dakterras van ‘The Silo Hotel’ voor onze laatste zonsondergang.”

“Wat is Kaapstad is een enorme aanrader”, besluit Leonie. “Als city trip, maar zeker als start of einde van een prachtige rondreis door Zuid-Afrika.”