18 mei 2024
Thumbnail voor Puy du Fou viert 45e verjaardag groots

Puy du Fou viert 45e verjaardag groots

LES EPESSES - Het is feest bij themapark Puy de Fou. Dit jaar viert het non-mainstream familiepark z’n 45e verjaardag met tal van nieuwigheden en grote evenementen. In 2020 werd Puy de Fou door de TripAdvisor Travellers Choice Awards uitgeroepen tot nummer 2 pretpark van de wereld.


Een topper in het seizoen 2022 is de nieuwe versie van het legendarische spektakel ‘Le Signe du Triomphe’, een spannend verhaal vol verrassingen, dat zich afspeelt in een echte Romeinse arena.

Het is geen traditioneel attractiepark. Het is een reis door de tijd voor alle leeftijden, uitgebeeld met indrukwekkende shows. Dankzij de vertaling van alle shows, die gratis beschikbaar is op een app met koptelefoon, kunnen bezoekers genieten van een onvergetelijke showervaring in hun eigen taal. Het ‘beleven’ van geschiedenis staat centraal in Puy du Fou.

In 2019 kwamen er al 4.500 Nederlandse bezoekers naar het populaire park. In april 2020 heeft Puy du Fou zijn internationale avontuur in Nederland gelanceerd, met de Efteling-show ‘Raveleijn’. Met deze show, die volledig door de teams van Puy du Fou is gecreëerd, kunnen enthousiastelingen in Nederland een voorproefje krijgen van wat hen te wachten staat in Puy du Fou.

Themahotels
Bezoekers kunnen ook hun eigen eeuw kiezen om in te slapen. Met zes themahotels zet de "Cité Nocturne", het hotelcomplex van Puy du Fou, de reis door de tijd voort, van de Oudheid tot het Grand Siècle. De hotels van Puy du Fou bieden meer dan 500 kamers en bijna 2.500 bedden.

Praktische informatie om vanuit Nederland naar Puy du Fou te reizen
* Met de trein: via het TGV-station van Angers (2,5 uur vanaf Parijs), en dan met de shuttlebus naar Puy du Fou
* Per vliegtuig: via de luchthaven Nantes-Atlantique
* Met de auto: via de snelweg A87 - afrit nr. 28, 1 uur van Sables d'Olonne, Nantes, Angers

Tickets en verblijf
Het seizoen 2022 loopt tot en met 6 november.
De volgende ticketprijzen zijn van toepassing: Volwassenen ticket vanaf 39 euro, kinderticket vanaf 28 euro.

Voor meer informatie en ticketverkoop kijk op Puy du Fou.