19 mei 2024
Thumbnail voor Reisbizz beleeft luxe winterervaring op skiresort Club Med Pragelato Sestrière

Reisbizz beleeft luxe winterervaring op skiresort Club Med Pragelato Sestrière

SESTRIERE - Luxe staat hoog in het vaandel bij Club Med. En hoewel de service van hoog niveau is, lijkt het Italiaanse Club Med Pragelato Sestrière niet die extreme luxe uit te stralen zoals we die van de Franse resortgroep kennen. Tot je je onderdompelt in de charmes van dit authentieke skidorpje. Reisbizz Magazine reisde afgelopen maart af naar het Italiaanse skidorp en beleefde ondanks de beperkte hoeveelheid sneeuw een winterervaring van hoog niveau.


Club Med Pragelato Sestrière bevindt zich in het dorpje Pragelato, dat behoort tot het skigebied Via Lattea en op ruim 1500 meter hoogte ligt. Dit skigebied ligt op de grens van Piemonte in Italië en de Alpes du Sud in Frankrijk. Met een hoogste punt van ruim 2800 meter en 400 km aan pistes is hier voor iedere skiër voldoende plezier te beleven.

Het all-inclusive Club Med-resort maakt uitgebreid gebruik van alle mogelijkheden in het skigebied. Net als Club Med-resorts in andere skigebieden zijn zowel de skipas als eventuele lessen inbegrepen. Tevens kan skimateriaal gehuurd worden. De lessen zijn voor ieder niveau vanaf vier jaar. Voor de jeugd van 4 tot en met 17 jaar is er een kidsclub, waardoor ouders op hun eigen gemak het skigebied kunnen verkennen. ’s Ochtends verzamelen de lesgroepen op verschillende tijdstippen rondom de fontein op het voorplein van het resort. De naast het resort gelegen gondel zet de skiërs in vogelvlucht af in Sestrière, het hart van Via Lattea.

Naast het ski- of snowboardplezier in de bergen biedt Club Med Pragelato Sestrière andere verrassend leuke activiteiten in de sneeuw. Zo kun je op aanvraag langlaufen en bergwandelen met sneeuwrackets in het skigebied. Dit stond op ons programma, maar vanwege de weinige hoeveelheid sneeuw kon dit niet doorgaan. In plaats daarvan maakten we een mooie wandeling in de omgeving van het resort, daarover later meer. Ook activiteiten zoals een hondenslede- of sneeuwscootertocht zijn te boeken.

Ben je benieuwd naar onze volledige ervaring en de omgeving, het entertainment en de andere faciliteiten van Club Med's Pragelato Sestriere? Lees dan de rest van het artikel in de Winterbeleving Special van Reisbizz Magazine.