19 juli 2024
Thumbnail voor Reisbizz Society-leden: Meld je aan voor ‘Plastic Vissen’ met Icelandair

Reisbizz Society-leden: Meld je aan voor ‘Plastic Vissen’ met Icelandair

Wie op 16 mei niet aanwezig kon zijn bij het 'Plastic Vissen' in de Amsterdamse grachten, krijgt een herkansing. Vanwege onweer ging het evenement, dat door Icelandair wordt georganiseerd voor Reisbizz Society leden, vorige maand niet door. Het 'vissen' vindt nu plaats op donderdag 4 juli. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Dit Reisbizz Society Event heeft naast een gezellig aspect een maatschappelijk doel: zoveel mogelijk plastic uit de Amsterdamse grachten vissen. Van het plastic dat verzameld wordt,  maakt organisator Plastic Whale boten, die weer gebruikt worden tijdens het ‘vissen’.

“Aan dit mooie initiatief willen wij graag ons steentje bijdragen”, vertelt Marieke van der Weijden van Icelandair over het Reisbizz Society Event. Voordat het plastic vissen start, geeft één van de schippers van Plastic Whale een introductie. “Daarna varen we langs de mooiste en meest verrassende plekken in de stad.”

Ga jij mee?
Tijdens de 2,5 uur durende tour wordt actief het netje buitenboord gegooid om plastic te vissen op donderdag 4 juli. Het event start om 14:00 uur op het kantoor van Icelandair aan de Prinsengracht 697. Vanuit daar stappen de deelnemers op twee boten en worden we rond 17:30 uur afgezet bij Amsterdam Centraal.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected]. Let op: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.