20 april 2024
Thumbnail voor Reisbrigade en Kuyo Afrika starten samenwerking voor een duurzaam Afrika-aanbod

Reisbrigade en Kuyo Afrika starten samenwerking voor een duurzaam Afrika-aanbod

AMSTERDAM – Reisbrigade en Kuyo Afrika zijn sinds vandaag, 1 februari, een samenwerking gestart. Kuyo Afrika wordt een handelsnaam en zusteronderneming van reisorganisatie Reisbrigade. Marije Boom, oprichter van Kuyo Afrika, doet een stapje terug maar zal zeker betrokken blijven om samen met Kim Nooyens, van Reisbrigade, de samenwerking optimaal vorm te geven.


Voor beide bedrijven spelen duurzaamheid, verantwoord reizen en sociaal ondernemen een belangrijke rol. Het doel is om samen nog meer sociale en duurzame impact te kunnen maken. Aansluitend streven beide ondernemers naar het behoud van de leefomgeving van mens en dier en de versterking van de Afrikaanse gemeenschap.

Kuyo Afrika is in 2016 opgericht door Marije Boom en biedt maatreizen naar Zuid-Afrika, Botswana en Namibië aan. De reisorganisatie is met name gespecialiseerd in jeepsafari’s met een tent op het dak.

Voor Reisbrigade is dit een waardevolle verrijking van hun reisaanbod. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in individuele rondreizen op maat naar bestemmingen in Zuidoost-Azië en de zuidelijke en oostelijke gebieden van Afrika. Duurzaamheid en de positieve bijdrage die toerisme heeft op natuur, mens en cultuur, staat bij Reisbrigade centraal.

Kim Nooyens van Reisbrigade zegt over de samenwerking: “Met de kennis van Marije over kampeerreizen in zuidelijk Afrika kan Reisbrigade in 2023 verder groeien en werken aan onze missie.” Deze missie luidt als volgt: ‘Door mensen te verbinden, verrijken we levens’.

Ook Marije Boom is enthousiast over de samenwerking: “Het gezegde ‘alleen ga je sneller, samen kom je verder’ staat aan de basis van deze samenwerking. Met eenzelfde visie op toekomstbestendig en duurzaam reizen hebben we onze krachten gebundeld.”

Op de foto zie je van links naar rechts: Marije Boom en Kim Nooyens.