19 juli 2024
Thumbnail voor Reislust zorgt voor hogere prijzen hotels en vliegtickets deze zomer 

Reislust zorgt voor hogere prijzen hotels en vliegtickets deze zomer 

Toeristen moeten deze zomer rekenen op fors hogere prijzen voor hotels en vliegtickets. De reislust in alle delen van de wereld is zo groot dat prijzen steeds verder worden opgedreven, blijkt uit onderzoek van kredietverzekeraar Allianz Trade. Reizigers laten zich echter niet tegenhouden door hogere prijzen.

“Je zou verwachten dat de beperkte groei vooral in Europa de consumenten afwachtender zou maken. Maar het tegenovergestelde is het geval. De reislust wordt alleen maar groter, tegelijkertijd kampen veel luchtvaartmaatschappijen met een tekort aan vliegtuigen, arbeidskrachten en reserveonderdelen. Dan kunnen prijzen nog meer omhoog”, zegt Johan Geeroms, Director Risk Underwriting Benelux van Allianz Trade. “De prijsstijging van de vliegtickets gaat veel harder dan de inflatie, maar dat lijkt de klant niet te uit te maken. Desnoods gaat de vakantieganger niet zo ver maar toch iets dichter bij huis”, aldus Geeroms. 

Volgens Allianz Trade beschouwen consumenten reizen steeds meer als een essentieel onderdeel van hun leven en houden er binnen hun huishoudbudget rekening mee. “De ervaring is blijkbaar de hoge kosten waard.” Van vliegschaamte is volgens Geeroms weinig te merken.