19 mei 2024
Thumbnail voor Samoa opent in augustus grenzen voor internationale reizigers

Samoa opent in augustus grenzen voor internationale reizigers

APIA - De Samoaanse regering heeft aangekondigd dat het land per 1 augustus a.s. weer internationale reizigers toelaat. Ter voorbereiding van de heropening is een reeks ontwikkelingen en nieuwe processen in gang gezet om ervoor te zorgen dat Samoa reisklaar is en de gezondheid en veiligheid van de lokale bevolking en toeristen de hoogste prioriteit heeft.

 


Zo heeft het land een eigen digitale app ontwikkeld voor het traceren van contacten, faciliteert het opleidingen en bijscholing voor plaatselijke werknemers en zijn reisinstructies verbeterd. Ook zijn de testmogelijkheden uitgebreid.

De vaccinatiegraad is volgens het land van cruciaal belang geweest bij het besluit om de grenzen weer te openen. Bijna 93 procent van de Samoaanse bevolking boven de 18 jaar is volledig gevaccineerd.

Toppositie
“Nu het internationale reizen weer vorm begint te krijgen, heeft Samoa zich ingespannen om ervoor te zorgen dat we als bestemming klaar zijn om toeristen te ontvangen”, meldt waarnemend CEO van de Samoa Tourism Authority, Pativaine Petaia-Tevita. “Al deze inspanningen zorgen ervoor dat we in toppositie verkeren om veilig de grenzen te openen.