14 april 2024
Thumbnail voor Sandra Boer: ‘Reizen is mijn passie, regelen mijn kracht’

Sandra Boer: ‘Reizen is mijn passie, regelen mijn kracht’

AMSTERDAM - Sandra Boer is al tien jaar werkzaam als ZRA bij The Travel Club. Ze is gespecialiseerd in het samenstellen van cruisereizen en de liefde en passie voor het vak is na al die jaren nog steeds volop aanwezig. Ook werkt ze als Sales Advisor bij de Marko. Reisbizz.nl sprak Sandra over haar werkzaamheden, cruisereizen en het combineren van deze twee banen.


De passie voor het samenstellen van reizen is niet zomaar uit de lucht gevallen. Sandra: “Mijn eigen passie voor reizen op zich heeft hier natuurlijk een grote rol in gespeeld. De wereld leren kennen, je onderdompelen in andere culturen, nieuwe landen ontdekken, het hele gevoel van in het buitenland zijn: ik vind het geweldig. Hiernaast heb ik een talent voor het regelen van allerhande zaken, dus dat kon ik op deze manier perfect combineren.” Volgens Sandra zijn steeds meer mensen de afgelopen tien jaar gaan reizen en zie je vooral terug dat reizigers de vrije tijd die ze hebben echt willen vullen met ultieme ervaringen. “Dat kan in eigen land met extreme excursies, maar ook bijvoorbeeld met een drieweekse rondreis door drie landen, waar je in vogelvlucht alle highlights ziet.”

Reizen na corona
In het gesprek komt naar voren dat het afstrepen van bucketlist items steeds populairder wordt, helemaal na de coronacrisis. Ook duurzame reizen is een trend die je steeds vaker ziet. Toch blijven de verschillen tussen reizigers altijd groot. Sandra: “Er zijn mensen die altijd blij worden van steeds hetzelfde reisje, maar ook mensen die juist van alles willen doen, want voor je het weet kan het ineens niet meer.” Zelf heeft ze de afgelopen twee jaar vooral als enorm hectisch ervaren. “Eerst was er de fase van ongeloof, vervolgens kwam al het regelwerk en toen het terugwinnen van het reisvertrouwen. De gesprekken werden anders en het klantencontact werd veel intensiever.”

 

Cruisereizen
Sandra is sinds een aantal jaar gespecialiseerd in cruisereizen en ze is nog steeds erg blij met die keuze. “Ik woon centraal gelegen in het noorden van Nederland en daar zijn relatief weinig specialisten. Als ZRA heb je natuurlijk geen etalage, maar van zulke uithangbordjes moet je het wel hebben in de digitale wereld.” Persoonlijk vindt Sandra vooral het leven op zee, de variëteit aan boord en het feit dat je in korte tijd veel kunt ontdekken voordelig aan cruisereizen. Door de coronacrisis merkt ze dat vooral nieuwe cruisereizigers de boot -letterlijk- nog even afhouden. “De ervaren cruisemensen vinden hun weg wel, die zijn fan van een bepaalde rederij en weten dat daar bepaalde maatregelen bij horen om aan boord te komen. Daardoor durven ze het sneller aan. Mensen die ooit nog wel eens willen gaan cruisen denken sneller: 'ik schuif het nog wel een jaartje op'.”

Een tweede baan bij de Makro
Waarom Sandra ook nog bij de Makro als Sales Advisor werkt? “Dat is een loop van omstandigheden. Ik heb altijd gezegd dat ik graag een baan buitenshuis erbij wilde als mijn kinderen groot genoeg zijn, want als ZRA mis je toch altijd wel collega’s. Ook corona heeft er financieel ingehakt, dus uiteindelijk ben ik via een ex-collega van The Travel Club bij de Makro terecht gekomen. In eerste instantie voor vier maanden, maar ik zit er nu nog steeds. Het is heel afwisselend en leuk werk.”

Als laatste wil Sandra graag nog even een compliment geven aan iedereen binnen de reisbranche. “Ik vind het bijzonder dat we in tijden van ellende binnen de reiswereld altijd voor elkaar klaarstaan. Dat wisten we natuurlijk al, maar is in tijden van corona toch nog eens extra bevestigd!”